Για την προεκλογική εκστρατεία, την αυτοδυναμία και τον Κώστα Καραμανλή μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη ΝΔ, κ. Ανδρέας Ψυχάρης, σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 98,4.
Προεκλογική εκστρατεία

«
Χθες είχα την προεκλογική μου ομιλία. Συγκινήθηκα διότι ήρθαν 1.500 άτομα, το βρήκα πολύ τιμητικό».
«Οι προεκλογικές δαπάνες έχουν αυστηρότατους κανόνες. Ξοδεύω για την προεκλογική μου εκστρατεία ίσως και λιγότερα από το μέσο όρο. Το κάνω με γνώμονα την οικονομία που επικρατεί στον κόσμο και με στόχο να μην είναι καθόλου προκλητική. Από την άλλη, προσπαθώ να μεταφέρω το μήνυμά μου. Είμαι ένας νέος υποψήφιος, ξεκίνησα την καμπάνια μου, από τους τελευταίους, 14 Φεβρουαρίου. Δουλεύω μόνο με εθελοντές, με βοηθάει ιδιαίτερα η ΟΝΝΕΔ, η νεολαία του κόμματός μου».  

Στήριξη Καραμανλή


«
Ο Κώστας Καραμανλής ζήτησε πανστρατιά και συσπείρωση και είπε ότι όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία, τόσο καλύτερες οι προοπτικές για έξοδο από την κρίση. Αυτό σημαίνει και αυτοδυναμία». «Ο Κώστας Καραμανλής πάντα ήταν μπροστά στις μάχες της Νέας Δημοκρατίας και μην ξεχνάμε ότι είχε το θάρρος να υπερασπιστεί την πολιτική που εφήρμοσε και οδήγησε τη χώρα στις εκλογές το 2009. Ο κ. Παπανδρέου λιποτάκτησε. Ο κ. Σημίτης δεν υπερασπίστηκε την πολιτική του. Απλώς το λέω για να δούμε το μέτρο σύγκρισης. Ο κ. Καραμανλής ήταν πάντα μέσα στη Βουλή, ενώ δεν έχω δει τον κ. Παπανδρέου από τότε που παραιτήθηκε».   

Αυτοδυναμία


«Κάθε μέρα όλο και περισσότερο ενισχύεται η πεποίθηση μου ότι θα πάρουμε αυτοδυναμία. Διότι τώρα ουσιαστικά έχει αρχίσει ο εκλογικός αγώνας, τώρα γυρνάει ο κόσμος πίσω από τις διακοπές που είχε το Πάσχα, τώρα αρχίζει να υπάρχει συσπείρωση. Ο κόσμος θέλει ελπίδα, ο κόσμος θέλει προοπτική και καταλαβαίνει όταν κάποιος του δίνει ένα λαϊκίστικο σύνθημα ή του δίνει μία πολιτική με προοπτική.Το ζήτημα δεν είναι ποιος έχει την καρέκλα, αλλά να βγούμε από την κρίση, να εφαρμοστεί μία πολιτική με σοβαρότητα και χωρίς να λοξοδρομούμε».
«Με ρωτούν αν θα συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ. Θα συνεργαστούμε με τα ίδια άτομα που μας οδήγησαν στην κρίση; Με τα ίδια άτομα που υποσχόνταν και έλεγαν θα πετύχουμε τους στόχους και δεν πετύχαν ούτε έναν;»   

Μεταναστευτικό


«Πρώτα απ’ όλα πρέπει να γίνει ένας σχεδιασμός, πόσους μετανάστες μπορεί να απορροφήσει η χώρα μας. Έχοντας υπολογίσει αυτό τον αριθμό, μετά περνάμε στο άσυλο».
«Άλλο ο πραγματικός πρόσφυγας και άλλο ο εικονικός πρόσφυγας και όταν λέω εικονικός εννοώ αυτός που προτάσσει το θέμα του ασύλου, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει κανένα πρόβλημα η χώρα του. Και από εκεί και πέρα πρέπει να ξανασυζητηθεί το θέμα Δουβλίνο ΙΙ, διότι η Συνθήκη αυτή δεν είναι η απολύτως σωστή για την Ελλάδα και όταν ζητείται άσυλο θα μοιράζονται οι μετανάστες ανάλογα με την ικανότητα της κάθε χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».  

Κέντρα φιλοξενίας μεταναστών


«Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά θεωρώ ότι τα Κέντρα Κράτησης είναι μία καλή ιδέα. Μην ξεχνάμε πως είναι μία ιδέα που την είχε σκεφτεί πρώτα η Κυβέρνηση Καραμανλή». 
«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Χρυσοχοϊδης και ο κ. Λοβέρδος τα σκέφτηκαν τελευταία στιγμή και προεκλογικά. Το να κάνεις ένα Κέντρο χωρίς να ληφθεί μέριμνα για τους κατοίκους της περιοχής και χωρίς να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας είναι μεγάλο λάθος». 
«Τα Κέντρα Κράτησης πρέπει να είναι προσωρινά. Οι μετανάστες δηλαδή θα πηγαίνουν για ένα σύντομο χρονικό διάστημα και έπειτα θα μεταφέρονται πίσω στη χώρα τους. Δεν πρέπει να λαϊκίζουμε με το θέμα».  

Αστυνομία


«Πρέπει να αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Θεωρώ απαράδεκτο οι κουκουλοφόροι να μας τρομοκρατούν. Θεωρώ απαράδεκτο την εικόνα κουκουλοφόρος να πετάει μολότοφ στους αστυνομικούς και οι αστυνομικοί να κάθονται, διότι δεν τους δίνει την κάλυψη η πολιτική ηγεσία. Οι αστυνομικοί πολλές φορές με κίνδυνο της ζωής τους και για 800,00 € μόνο προσπαθούν να μας προστατέψουν. Την Αστυνομία πρέπει να την προφυλάσσουμε και να την αφήνουμε να κάνει τη δουλειά της».    

Ιστορικό κέντρο


Κάθε φορά που γίνεται μία πρόταση για το κέντρο της Αθήνας, πολύς κόσμος αμέσως απαξιώνεται  χωρίς να συζητηθεί, ενώ στην ουσία θα μπορούσε να είναι λειτουργική. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Όταν έγινε η πεζοδρόμηση της Ερμού ή της Τσακάλωφ όλοι οι μαγαζάτορες ήταν εναντίον. Πείτε τους τώρα να την ανοίξουν και θα είναι πάλι εναντίον. Αυτή τη στιγμή η Αθήνα ερημώνεται».