Σφοδρή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξαπέλυσε η πρόεδρος της Δημοκρατική Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας πως το κόμμα της δεν θα τάξει «λαγούς με πετραχήλια όπως κάνουν άλλοι». Σε ομιλία της στο Ηράκλειο η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «η απάντηση στους δύο αδιόρθωτους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι η επιλογή των άκρων» και συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει «να τελειώνουμε πια με το εμπόριο ψεύτικης ελπίδας. Να τελειώνουμε με τα ψέματα, τον λαϊκισμό και τη δημαγωγική ανευθυνότητα».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η λύση είναι στις βαθιές αλλαγές στο κράτος. Την ίδια στιγμή, υποστήριξε ότι «η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται υπεύθυνες φωνές. Χρειάζεται συνεργασίες, ομοψυχία και ενότητα. Ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να συνεργαστούν για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και δεν θεωρούν τη συνεργασία αναγκαίο κακό».

Αναφερόμενη στις δημοσκοπήσεις, υπενθύμισε τις περιφερειακές εκλογές και το ποσοστό επιτυχίας που συγκέντρωσε στην Κρήτη λέγοντας «5% μας έδιναν τότε οι δημοσκοπήσεις. Και πήραμε 17%. Τρελάναμε και τις δημοσκοπήσεις και όσους τις παίρνουν τοις μετρητοίς και θα τους ξετρελάνουμε σε αυτές τις εκλογές».