Τον στόχο για πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες εκλογές, «ώστε να πάρει την διερευνητική εντολή συγκέντρωσης των υπεύθυνων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων για την δημιουργία ευρέως φάσματος μεγάλης πλειοψηφίας στο λαό και στην Βουλή» επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που έδωσε σε ΜΜΕ της Θεσσαλίας. Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «την επομένη των εκλογών, ξέρω τι θα κάνω αν έχω την ευθύνη της διαχείρισης. Εάν την έχει κάποιος άλλος θα του πω τι πρέπει να κάνει κατά τη γνώμη μου, γιατί έχουμε ένα έδαφος καλλιεργημένο στην Ευρώπη για το θέμα αυτό».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο «να βρεθεί η χώρα χωρίς κυβέρνηση, έστω και συνεργασίας» ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «η επόμενη μέρα μπορεί να είναι ένα τραγικό αδιέξοδο και πρέπει να το σκεφτεί ο κάθε Έλληνας πολίτης», καλώντας τους ψηφοφόρους να είναι προσεκτικοί ώστε η «διάθεση τιμωρίας» να μην μετατραπεί σε «αυτοτιμωρία του έθνους».

Προσέθεσε παράλληλα ότι «τα κόμματα, με εξαίρεση το ΠΑΣΟΚ, συμπεριφέρονται σαν να είμαστε πριν το 2009, ενώ ο κ. Σαμαράς μιλά για αυτοδυναμία, είναι εκτός αριθμητικών δεδομένων, θέλει τη δική του πρωθυπουργία».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο ίδιος έχει ασκήσει έντονη αυτοκριτική και έχει αναλάβει ευθύνες που ανήκουν στην παράταξη, επισημαίνοντας ότι «άλλα κόμματα είναι αυτά που σιωπούν κι δεν αναλαμβάνουν ούτε ένα μικρό ίχνος ευθύνης για ό,τι έγινε».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στα κόμματα της δεξιάς που όπως είπε που εμφανίζονται αντιμνημονιακά και στην πραγματικότητα συμπλέουν με την αριστερά, τονίζοντας ότι αν θέλουν να συνεργαστούν και να αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας είναι σεβαστό, «αλλά πρέπει να εγγυηθούν στον Έλληνα πολίτη την οικονομική ασφάλειά, το μισθό του, τη σύνταξή του, την επιχείρησή του, την παραμονή της χώρας στο ευρώ».

Εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκατασταθούν οι μικρομολογιούχοι που υπέστησαν ζημιές από τη διαδικασία περικοπής του ελληνικού χρέους στο πλαίσιο του PSI. 

Αναφορικά με τα ασφαλιστικά ταμεία είπε ότι οι απώλειες θα αποκατασταθούν μέσω της μεταφοράς δημόσιας περιουσίας και πρόσθεσε ότι «ούτως ή άλλως καλύπτονται με επιχορηγήσεις του κρατικού προϋπολογισμού. Το χαρτοφυλάκιο τους ήταν 26 δισ., κάθε χρόνο παίρνουν 13 δισ. επιχορήγηση, σε δυο χρόνια καλύπτεται όλο το χαρτοφυλάκιο».