current views are: 1

26 Απριλίου 2012
Δημοσίευση09:04

Αντώνης Σαμαράς: Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας και θα κατεβάσουμε τις κουκούλες

Αισιόδοξος για ισχυρή εντολή δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς  από το Ζάππειο, όπου παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του για τους θεσμούς, την κοινωνία και την ασφάλεια. Tαυτόχρονα, επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας.

Δημοσίευση 09:04’
αρθρο-newpost

Αισιόδοξος για ισχυρή εντολή δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς  από το Ζάππειο, όπου παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του για τους θεσμούς, την κοινωνία και την ασφάλεια. Tαυτόχρονα, επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας.

Αισιόδοξος για ισχυρή εντολή δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς  από το Ζάππειο, όπου παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του για τους θεσμούς, την κοινωνία και την ασφάλεια. Tαυτόχρονα, επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρότεινε την υπογραφή ενός κοινωνικού συμβολαίου με τον ίδιο το λαό για εκείνα που πρέπει να αλλάξουν στο σύστημα της διακυβέρνησης«Πριν λίγες μέρες από το χώρο αυτό σας είπα πως στόχος μας μετά τις εκλογές αυτές, τις πιο σημαντικές από το 1974, είναι να θεμελιώσουμε τη νέα Μεταπολίτευση. Εννοούμε να αλλάξουμε τα πάντα. Και το μοντέλο της οικονομίας, που χρεοκόπησε, και το σύστημα της διακυβέρνησης, που απέτυχε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ήδη αλλάξαμε νοοτροπίες της Αριστεράς και σπάσαμε την ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς» είπε ο κ. Σαμαράς και ανέφερε ως παράδειγμα «την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου για το οποίο δεν τολμούσε να μιλήσει κανείς μέχρι πριν από μερικά χρόνια», τονίζοντας ότι «στην πράξη δεν έχει καταρρεύσει, αλλά θα γίνει και αυτό μετά τις 7 Μαίου».

Ως δεύτερο παράδειγμα έφερε το περιστατικό της “Υπατείας”, ενώ διερωτήθηκε αν η επιχείρηση “σκούπα” είναι μεταμέλεια, για να απαντήσει ότι είναι «σκέτη υποκρισία».

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε επίσης ότι θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση, που τον χαρακτήρισε «νόμο-μαγνήτη για την προσέλκυση μεταναστών».
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα συγκροτήσει μικρό υπουργικό σχήμα που να φθάσει σταδιακά τους 10 υπουργούς, επαναλμβάνοντας την δέσμευσή του για έλεγχο των «πόθεν έσχες» όλων των προσώπων που διετέλεσαν σε κυβερνητικές θέσεις από το 1974 και μετά. 

Συγκεκριμένα, στις προτάσεις του κ. Σαμαρά για τη συνταγματική μεταρρύθμιση περιλαμβάνονται:

– Ασυμβίβαστο του αξιώματος υπουργού και βουλευτή.

– Ενίσχυση του ρόλου του βουλευτή τόσο σε νομοθετικό όσο και σε ελεγκτικό επίπεδο.

– Ενίσχυση του ελεγκτικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ – ανάλογα με τις εξουσίες που θα του δοθούν – θα εξεταστεί το ενδεχόμενο εκλογής του απευθείας από το λαό.

– Tο «πόθεν έσχες» υπουργών και βουλευτών θα ελέγχεται συνταγματικά από ειδικό σώμα, που θα αποτελείται αποκλειστικά από κορυφαίους δικαστικούς προερχόμενους και από τα τρία Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας.

– Kαθιέρωση σταθερού εκλογικού συστήματος με την πρόβλεψη ότι η αλλαγή του απαιτεί τα τρία πέμπτα της Βουλής.
– Eπανεξέταση του αριθμού των βουλευτών και των βουλευτών Επικρατείας. Μείωση των 300.

– Oυσιαστικός εκδημοκρατισμός των κομμάτων και εγγυήσεις διαφάνειας στα οικονομικά τους.

– Θα αναθεωρηθεί η διάταξη που αφορά την παραγραφή ποινικής ευθύνης των υπουργών και θα αλλάξει ο σχετικός νόμος.

– Θα αναθεωρηθεί και η διάταξη για την ασυλία των βουλευτών. Θα αφορά αποκλειστικά την άσκηση των κοινοβουλευτικών καθηκόντων τους.

– Ενίσχυση Ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης (αναθεώρηση του άρθρου 90).

– Θα προβλέπεται η διεξαγωγή δημοψηφίσματος και με λαϊκή πρωτοβουλία.

– Θα επιτραπεί η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

– Θα συνδεθεί η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με την οικονομική ανάπτυξη και την ωφέλεια στο δημόσιο συμφέρον.

– Θα εξορθολογιστεί η οργάνωση και λειτουργία των Ανεξάρτητων αρχών.

– Ρητή πρόβλεψη στο νέο Σύνταγμα για προστασία της ελληνικής ταυτότητας και της ελληνικής γλώσσας.

Στο θέμα της ασφάλειας επανέλαβε τη δέσμευσή του να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την λαθρομετανάστευση, «να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας» όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Υποσχέθηκε αποτελεσματική αστυνόμευση και ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών καθώς επίσης ότι «θα κατεβάσει τις κουκούλες» των περιθωριακών που δημιουργούν.

Για τους αστυνομικούς, είπε ότι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους όταν είναι κακοπληρωμένοι και δήλωσε ότι δεν θα γίνουν άλλες περικοπές και θα αποκατασταθεί η μισθολογική αδικία σε βάρος τους. «Το ΠΑΣΟΚ τραυμάτισε ηθικό ενόπλων δυνάμεων», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τη Δικαιοσύνη υποστήριξε ότι οι υποθέσεις θα λήγουν γρήγορα, με επίσπευση απονομής δικαιοσύνης και θα τριπλασιαστεί το παράβολο για να αποθαρρύνονται οι δικομανείς.

Αναφερόμενος στους χρήστες ναρκωτικών, δήλωσε ότι θα αγωνιστεί για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Θα αποσπάσουμε τους χρήστες από τους εμπόρους, υποσχέθηκε και τόνισε ότι δεν μπορεί στο κέντρο της πόλης, έξω από μουσεία με τουρίστες και σε πάρκα με οικογένειες να υπάρχουν χρήστες ναρκωτικών. Θα εξαφανιστούν, υποσχέθηκε, τα στέκια σε δημόσια θέα από την πόλη και τα παιδιά θα προχωρήσουν στην αποτοξίνωση και στην επανένταξη.

Αναφέρθηκε ακόμη στην Εκκλησία, τονίζοντας ότι πρέπει να σεβαστούμε το θεσμό και το έργο της. «Η Ορθοδοξία είναι αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής μας ταυτότητας…είναι τμήμα της πολιτιστικής, της ιστορικής μας παράδοσης», υπογράμμισε.

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να κοπεί η μισθοδοσία των κληρικών, ενώ επισήμανε ότι θα δοθεί η ευκαιρία να αξιοποιηθεί και η εκκλησιαστική ακίνητη περιουσία.

Στον τομέα της Υγείας, δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ θα αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, αμείβοντας τους γιατρούς κατά πράξη και περίπτωση, διαφυλάσσοντας την ιδιοκτησία των γιατρών στα ιατρεία τους, δίνοντάς τους τον τελευταίο λόγο στην επιλογή της θεραπείας, ενισχύοντας τους χειμαζόμενους φαρμακοποιούς, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα του μικρού φαρμακείου και διατηρώντας το φαρμακοποιό στο χωριό και τη συνοικία, δημιουργώντας ασφαλές περιβάλλον για την ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, και εξασφαλίζοντας στον πολίτη ελεγχόμενα φάρμακα ποιότητας.

(Με πληροφορίες απο Ναυτεμπορική) 

 


σχετικα αρθρα