«Έφτασε η ώρα της συλλογικής προσπάθειας», δηλώνει η υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β Αθήνας, Έλενα Ζέρβα- Γκιουρτζιάν. Η υποψήφια Δήμαρχος Γαλατσίου το 2010 και Δημοτική Σύμβουλος από την πλευρά της αντιπολίτευσης, Έλενα Ζέρβα – Γκιουρτζιάν αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο Pierce College και συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι, στο Ecole Superieur des Arts Modernes. Ακολουθούν σπουδές της στην Ελλάδα, με αντικείμενο τον Ευρωπαικό Πολιτισμό. Μιλάει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά.  

Με εικοσαετή εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως υπεύθυνη του γραφείου της Ευρωπαικής Ένωσης και των Ευρωπαικών Προγραμμάτων, η Έλενα Ζέρβα - Γκιουρτζιάν διακρίνεται για τη συμμετοχή της στα κοινά και την προσπάθειά της για τη βελτίωση της καθημερινότητας της πόλης. Από το 2007 είναι επικεφαλής της πρωτοβουλίας πολιτών «Πράσινο Γαλάτσι», με στόχο την ενημέρωση για την πράσινη ανάπτυξη και την ανακύκλωση.  

Είναι έγγαμη, με δύο παιδιά, έχει διατελέσει μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Αθήνας, της Νομαρχιακής Επιτροπής της Β2 Αθήνας και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΟΔ Α.Ε.