current views are: 1

26 Απριλίου 2012
Δημοσίευση11:42

Μπακογιάννη: «Η χώρα χρειάζεται μία εθνική Ελλάδος»

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη στο πλαίσιο της περιοδείας στην Κρήτη, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Ηράκλειο. Ακολουθούν τα βασικά σημεία της.

Δημοσίευση 11:42’
αρθρο-newpost

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη στο πλαίσιο της περιοδείας στην Κρήτη, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Ηράκλειο. Ακολουθούν τα βασικά σημεία της.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη στο πλαίσιο της περιοδείας στην Κρήτη, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Ηράκλειο. Ακολουθούν τα βασικά σημεία της.

«Θέλω πρωτίστως να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τη χθεσινή τεράστια και σημαντική συγκέντρωση που έγινε στο Ηράκλειο. Η σύνθεση των ανθρώπων που βρισκόντουσαν εκεί, η ποιότητα του ακροατηρίου, αλλά και το πάθος το οποίο διέκρινε το ακροατήριο δίνει ένα σημαντικό μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης στη Δημοκρατική Συμμαχία. Θέλω να ξεκινήσω σχολιάζοντας την έκθεση του ΟΟΣΑ η οποία είδε χθες το φως της δημοσιότητας. 

Επιβεβαίωσε πλήρως τις απόψεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Σήμερα οι έλληνες φορολογούνται με 37% φόρο, 12,5% πάνω από το μέσο όρο όλων των πολιτών του ΟΟΣΑ. Ταυτόχρονα καταγράφεται και επισήμως η μείωση του εισοδήματος τους κατά 28%. Αυτό σημαίνει με πολύ απλά λόγια, ότι δε μπορούμε με κανένα τρόπο με αυτή τη φορολογία να ξεφύγουμε από την ύφεση. Είναι απολύτως αναγκαίο, οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να επαναδιαπραγματευθούν το θέμα της φορολογίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να πετύχουν αυτό το οποίο πετύχαμε εμείς, η Δημοκρατική Συμμαχία.

Να συμφωνήσουν δηλαδή οι ευρωπαίοι ότι σήμερα χρειάζεται μείωση της φορολογίας, σταθερή φορολογία στο 20 % για τις επιχειρήσεις και τα άτομα, έτσι ώστε να υπάρχει η βασική προϋπόθεση για να έρθουν επενδύσεις στη χώρα, μαζί με την κατάργηση όλων των αντικινήτρων για την επιχειρηματικότητα και μαζί βεβαίως με ένα σταθερό περιβάλλον. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί και πρέπει να δώσει τα κίνητρα, δηλαδή το μικρό πακέτο Μάρσαλ των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ για να μπορέσουμε να έχουμε πάλι επενδύσεις στην Ελλάδα.

Χωρίς επενδύσεις, η μάστιγα της ανεργίας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ιδιαίτερα λοιπόν από εδώ, από την Κρήτη, τη γη της επαγγελίας, τη γη η οποία μπορεί να φιλοξενήσει τουριστικές επενδύσεις, επενδύσεις χαρτοποιημένων μονάδων στον αγροτικό τομέα, από τη Κρήτη που έχει τεράστιο απόθεμα ανάπτυξης, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η αλλαγή πολιτικής είναι απολύτως απαραίτητη. Καλώ λοιπόν τους δυο αδιόρθωτου, τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, να τοποθετηθούν άμεσα πάνω σε αυτό το θέμα. Κυρίες και κύριοι, είναι απαράδεκτο αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα στη χώρα.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη μεγαλύτερη της κρίση, ο ελληνικός λαός δε κοροϊδεύεται πλέον. Όλοι ξέρουν ποιο είναι το πρόβλημα και όλοι αναζητούν τη λύση. Το να κρύβονται σήμερα οι αρχηγοί των κομμάτων, να αρνούνται να κάνουν έναν ανοιχτό διάλογο μεταξύ μας για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό τις απόψεις μας, τις προτάσεις μας και να απαντήσουμε ο ένας στον άλλον, είναι απαράδεκτο. Το ότι κρύβονται πίσω από τον αριθμό των αρχηγών των κομμάτων, γιατί δε μπορούμε να συζητήσουμε δέκα ή το ότι αρνούνται να συζητήσουν κατά ομάδες, δείχνει απλώς την έλλειψη επιχειρημάτων, την έλλειψη σχεδίου εξόδου από την κρίση, την έλλειψη ουσιαστικής πίστης στις γνώσεις και τη λογική ενός ολόκληρου λαού. Αυτά είχα να πω και είμαι στη διάθεση σας για ερωτήσεις». 


σχετικα αρθρα