Χωρίς αποτέλεσμα κατέληξε η διακομματική επιτροπή για το debate των πολιτικών αρχηγών. «Για φοβική συμπεριφορά που υπονομεύει τη δημοκρατία» κατηγόρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. Για «προσχηματική συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.
Επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τη νέα αποτυχία συνεννόησης για το περιβόητο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «πρωτοφανή συμπεριφορά» της ΝΔ και του κ. Σαμαρά προσωπικά, σημειώνοντας πως για πρώτη φορά στα εκλογικά χρονικά της μεταπολίευσης ο κ. Σαμαρας με προσχηματα και υπεκφυγές εμφανίζεται να αποφεύγει το διαλογο, υπονομεύοντας μια δημοκρατική διαδικασία.

«Η συμπεριφορά του προέδρου της ΝΔ δεν είναι αλαζονική, όπως την είχε χαρακτηρίζει προ ημερών, αλλά φοβική και υπονομεύει τη δημοκρατία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

«Ο κ. Βενιζέλος, για μια ακόμη φορά, προσπαθεί να κάνει το άσπρο – μαύρο, θέλει μια διαδικασία ξεπερασμένης αντίληψης με αποκλεισμούς κομμάτων και επιχειρεί να προβάλει το αδιέξοδο στη Διακομματική Επιτροπή σαν δική μας προσπάθεια αποφυγής μιας δημόσιας αντιπαράθεσης» απάντησε ο  εκπρόσωπος της ΝΔ,Γιάννης Μιχελάκης, 

«Ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί να καλύψει, με αιτιάσεις κενές περιεχομένου, την ανυπαρξία δικού του προγράμματος και σχεδίου για την έξοδο της χώρας από την κρίση και να μετατρέψει σε μείζον ζήτημα μια διαδικασία παράλληλων μονολόγων, που - όσες φορές και αν έγινε μέχρι σήμερα - όλοι την κατήγγειλαν», πρόσθεσε

«Κατανοούμε την αγωνία του να αναζητήσει σωσίβιο στην πολιτική του ανυπαρξία» κατέληξε.


ΝΔ: «Στόχος του ΠΑΣΟΚ ήταν να μην υπάρξει συμφωνία»

Νωρίτερα, ο κ. Μιχελάκης είχε ανακοινώσει για το ναυάγιο της διακοματικής πως η παρουσία του ΠΑΣΟΚ ήταν προσχηματική: 

«Η Νέα Δημοκρατία έθεσε το θέμα της διεξαγωγής debate στη Διακομματική Επιτροπή, ζητώντας να αναζητηθεί κοινή συμφωνία.

Έθεσε μία και μόνο προϋπόθεση: Διάλογος ουσίας και όχι παράλληλοι μονόλογοι. Όχι, δηλαδή, σε μια διαδικασία, που όσες φορές κι αν έγινε μέχρι σήμερα, όλοι – πολίτες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι – την κατήγγειλαν.

Δυστυχώς, οι διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων εμπόδισαν τη δημιουργία ενός κοινά αποδεκτού πλαισίου, που θα επέτρεπε να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος.

Η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη Διακομματική ήταν προσχηματική. Στόχος του ήταν να μην υπάρξει συμφωνία.

Ακόμη και την τελευταία στιγμή, εμείς θα συμβάλουμε προκειμένου να βρεθεί, στο πλαίσιο της Διακομματικής, λύση χωρίς αποκλεισμούς, αποδεκτή από όλους».

«Ναυάγιο» στη Διακομματική Επιτροπή

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης είπε ότι τα κόμματα δεν κατέληξαν σε συμφωνία και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνει άλλη διακομματική για το θέμα.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Μουρούτης, μετά το πέρας της διακομματικής σχολίασε πως το ΠΑΣΟΚ επέμεινε σε διάλογο ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς των μεγάλων κομμάτων.

Από την άλλη μεριά, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, υποστήριξε πως το κόμμα του πρότεινε δύο ντιμπέιτ με Σαμαρά - Βενιζέλο και δύο ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς.