Αντίθετος στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στην A' Αθήνας, Νότης Μηταράκης, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84». Απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής κυβέρνησης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ: «Δεν θα έχουμε αποτέλεσμα για αυτά που ζητάει ο ελληνικός λαός. Ο ελληνικός λαός αυτήν την στιγμή ζητάει μείωση του κράτους, μείωση της φορολογίας και ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας. Γιατί το μεγάλο πρόβλημα αυτήν την στιγμή είναι η ανεργία που έχει εκτιναχθεί στο 22%. Δε θεωρώ ότι μια κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠαΣοΚ... το μόνο που θα επιφέρει είναι κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αποφύγουν ευθύνες που υπάρχουν για τα τελευταία δύο χρόνια για το ότι μπήκαμε σε ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις ελληνικής οικονομίας. Θα αποφύγουμε αυτήν την ουσιαστική συζήτηση που ο κόσμος θέλει να κάνουμε και δεν θα πετύχουμε στους ουσιαστικούς στόχους για την διακυβέρνηση του τόπου».

Για τις αποκρατικοποιήσεις είπε: «Το σημαντικό θέμα είναι οι υπηρεσίες στον πολίτη να είναι υψηλού επιπέδου και το κόστος στο δημόσιο πλέον να περιοριστεί σημαντικά, γιατί δεν μπορούμε να δεχόμαστε μείωση μισθών και συντάξεων, για να συντηρούμε ελλείμματα ζημιογόνων ΔΕΚΟ. Νομίζω είμαι συγκεκριμένος και σαφής».

Για το ζήτημα της παράνομης ετανάστευσης είπε: «Νόμιμος μετανάστης ήμουν σε τρεις χώρες του εξωτερικού τα προηγούμενα 15 χρόνια. Έκανα τα χαρτιά μου και νομίμως δούλεψα, σέβομαι το δικαίωμα κάποιου να μεταναστεύει. Από την άλλη και μια κοινωνία έχει κάποιες αντοχές. Οι αντοχές είναι πραγματικές – πολύ σωστά θέτετε την κοινωνική διάσταση του προβλήματος. Από την άλλη, πρέπει να καταλάβουμε ότι μια χώρα δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων που πολλοί τώρα μεταναστεύουν από μας στο εξωτερικό, μια οικονομία που για πέντε χρόνια βουλιάζει και πάμε για έκτο, έχει κάποιες αντοχές. Πλέον πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα χωρίς φανατισμούς και να τα βλέπουμε στην πραγματικότητά τους. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή την στιγμή έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Και πλέον κάθε μέρα μπαίνουν χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι δεν μπορούν να φύγουν για την Ευρώπη, γιατί άλλες χώρες προστατεύουν τα σύνορά τους και όταν πάει να φύγει κάποιος από την Ελλάδα στην Ιταλία, μας τον γυρνάνε πίσω. Εμείς όμως παρά την Frontex, δεν μπορούμε να προστατέψουν τα σύνορα μας και το μόνο που συμβαίνει με αυτούς που μπαίνουν στην Ελλάδα είναι παίρνουν ένα χαρτάκι στον Έβρο για να μπουν στο λεωφορείο. Δεν είναι κι αυτό κρατική πολιτική».

Για το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα ανέφερε: «Να σας πω μια πραγματικότητα. Όταν μιλάμε για πάνω από ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες και μιλάμε για πάνω από εκατοντάδες θέσεις, χωρίς να υπάρχει έτοιμη διαδικασία για αυτούς, που όντως είναι παράνομοι, να επιστρέψουν στις χώρες τους, πιστεύω ότι το κέντρο θα γεμίσει πάρα πολύ γρήγορα και από εκεί και πέρα, δεν θα επηρεάσει καθόλου το πρόβλημα. Χρειάζεται μια συνολική αντιμετώπιση...».