«Η μόνη λύση είναι η Αριστερά», όχι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ σε οποιαδήποτε εκδοχή τους, συγκυβέρνησης ή αυτοδυναμίας, τόνισε από τον Βόλο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδς του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη διάρκειας προεκλογικής του ομιλίας στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, αποκάλεσε τους Ευ. Βενιζέλο και Αντ. Σαμαρά «συνεταιράκια του Μνημονίου» και ζήτησε και πάλι από τους πολίτες να συσπειρωθούν «στην ιδρυτική πράξη ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την καταγγελία της δανειακής σύμβασης, την ακύρωση του Μνημονίου και την ισχυρή διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Κατηγόρησε ακόμη τους προέδρους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ότι «κινδυνολογούν για να κρυφτούν» και να μην συζητήσουν για τις δεσμεύσεις που έχουν υπογράψει. Και υπογράμμισε ότι με την τρομοκρατία προσπαθούν να κρύψουν τη μόνη αλήθεια: ότι υλοποιούν μια συστηματική πολιτική χρεοκοπίας της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Μίλησε για μία ακόμη φορά για ένα «νέο συνασπισμό της Αριστεράς με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία» και αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει καταθέσει το κόμμα του για την έξοδο από την κρίση και την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Πηγή: naftemporiki.gr