Με επιστολή του στους προέδρους των Κ.Ο των κομμάτων που είναι στη Βουλή επανήλθε σήμερα στο ζήτημα των τηλεοπτικών αναμετρήσεων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζητάει να πραγματοποιηθούν δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις, η μία μόνο με τον Αντώνη Σαμαρά και η δεύτερη με όλους τους προέδρους των Κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων.

Oι όροι του διαλόγου μπορούν να ρυθμιστούν από τους δημοσιογράφους, που θα επιλεγούν ως συντονιστές.


Η κ. Γεννηματά επιτέθηκε εκ νέου στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι στις πιο κρίσιμες εκλογές για τον τόπο, επιλέγει διαρκείς μονολόγους.


Αντίθετα, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ επιμένει στο διάλογο. «Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από διαδικαστικά προσχήματα. Σεβόμαστε το δικαίωμα του πολίτη να ακούσει, να συγκρίνει και να κρίνει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Θετική απάντηση από ΔΗΜΑΡ

«Η ΔΗΜΑΡ εξαρχής τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής debate με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Αρνήθηκε να μπει στη διελκυστίνδα της στείρας αντιπαράθεσης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η ενημέρωση των πολιτών και η ισότιμη προβολή των κομμάτων επιβάλλει την πραγματοποίηση τουλάχιστον ενός debate».

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ευχαριστούμε τον κ. Βενιζέλο που αποδέχθηκε την πρότασή μας

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ δήλωσε πριν από λίγο: «Ευχαριστούμε τον κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο που αποδέχθηκε και προσχώρησε στη δημόσια τοποθέτηση - πρόσκληση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για το debate και τους όρους του, όπως τη διατύπωσα χθες το απόγευμα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, μετά το τέλος της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής.