current views are: 1

27 Απριλίου 2012
Δημοσίευση11:48

Πέτρος Ευθυμίου: «Οι εκλογές δεν είναι δημοσκόπηση ούτε συνδικαλισμός»

«Ο κ. Τσίπρας κατέστησε κάτι απόλυτα σαφές ότι τίθεται ένα θέμα ποιες δυνάμεις θα κατευθύνουν τη χώρα. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να ενισχυθούν οι «αντιμνημονιακές δυνάμεις» λες και είναι κάτι ενιαίο αυτό το πράγμα και ξεκαθάρισε ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση και με τον κ. Καμμένο αν χρειαστεί. Με ψήφο ανοχής του κ. Καμμένου». 

Δημοσίευση 11:48’
αρθρο-newpost

«Ο κ. Τσίπρας κατέστησε κάτι απόλυτα σαφές ότι τίθεται ένα θέμα ποιες δυνάμεις θα κατευθύνουν τη χώρα. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να ενισχυθούν οι «αντιμνημονιακές δυνάμεις» λες και είναι κάτι ενιαίο αυτό το πράγμα και ξεκαθάρισε ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση και με τον κ. Καμμένο αν χρειαστεί. Με ψήφο ανοχής του κ. Καμμένου». 

«Ο κ. Τσίπρας κατέστησε κάτι απόλυτα σαφές ότι τίθεται ένα θέμα ποιες δυνάμεις θα κατευθύνουν τη χώρα. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να ενισχυθούν οι «αντιμνημονιακές δυνάμεις» λες και είναι κάτι ενιαίο αυτό το πράγμα και ξεκαθάρισε ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση και με τον κ. Καμμένο αν χρειαστεί. Με ψήφο ανοχής του κ. Καμμένου».  Aυτό δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Αναλυτικότερα:
  
«Οι εκλογές δεν είναι μια δημοσκόπηση ούτε ένας συνδικαλισμός, οι εκλογές αναδεικνύουν κυβέρνηση άρα πράγματι πρέπει να σκεφτούμε ποια κατεύθυνση θέλουμε για την χώρα. 

Ο κ. Τσίπρας αν ενισχυθούν αυτές οι δυνάμεις και αποκτήσουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο θα είναι προφανώς ο εντολοδόχος πρωθυπουργός που 14 Μαίου θα πάει στο Γιουρογκουπ να διαπραγματευτεί τα συμφέροντα της Ελλάδας. 20 Μάιου θα πάει στην σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο με τους άλλους ηγέτες να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη πίεση από την πλευρά των Σκοπίων να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ άρα πράγματι και πολύ ορθά ο κ. Τσίπρας αναδεικνύει το θέμα τι Ελλάδα θέλουμε μετά της 7 Μαΐου».  

«
Εμείς θέλουμε πρώτα απ’ όλα μια Ελλάδα αυτοδύναμη, δεν μας ενδιαφέρει η αυτοδυναμία των κομμάτων.
Είναι ο κεντρικός στόχος που πρέπει να έχει η χώρα, η χώρα πρέπει να απεξαρτηθεί από την ανάγκη του δανεισμού άρα πρέπει να τελειώνει με τις δικές της δυνάμεις το ταχύτερο την δέσμευση του δανεισμού. Αυτό είναι το κεντρικό ζήτημα της χώρας…»  

Για τις προτάσεις Βενιζέλου για απεμπλοκή από το μνημόνιο σε τρία χρόνια    

«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί, μπορούμε οι Έλληνες πάρα πολύ καλύτερα από αυτό που ως σήμερα είχαμε επιδείξει αποτελέσματα. Το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που καταθέτουμε ολοκληρωμένα αύριο αφορά την πραγματική οικονομία και τις πραγματικές αλλαγές όχι την πολιτική ρητορική.

Τα 11 δισ. που πρέπει να βρεθούν στα δύο χρόνια σημαίνει ότι τελειώνουμε το μεγάλο κατόρθωμα που πετύχαμε της διαπραγμάτευσης του PSI να έχουμε μόνο 2 δισ. έλλειμμα και έχουμε ανάγκη από άλλα 9 δισ. για να πετύχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα.  Εμείς λέμε ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ούτε πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις. Επιδιώκουμε να πάμε το πρόγραμμα στα τρία χρόνια αντί στα δύο και ακριβώς το νόημα του προγράμματος που καταθέτουμε αύριο είναι η αναπλήρωση όλων αυτών και από την περαιτέρω περιστολή των άθλιων δαπανών του δημοσίου που δεν αφορούν τον πολίτη… Υπάρχουν τεράστιες περιοχές που ακόμα λιμνάζουν χρήματα αντίστοιχα με αυτά των συντάξεων μαϊμού, τους τυφλούς που ήταν οδηγοί ταξί κλπ , υπάρχουν σε τεράστιες περιοχές του δημοσίου». 


σχετικα αρθρα