Επίθεση κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξηςενόψει των εκλογών, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα της δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας μετεκλογικά. «Εμείς δεν είμαστε Μελανσόν, δεν θέλουμε η Ελλάδα να γίνει Γαλλία», είπε η Αλέκα Παπαρήγα. Σχολιάζοντας τη θέση του κ. Τσίπρα για «τις πέντε ψήφους» του κ. Καμμένου, η κυρία Παπαρήγα είπε ότι «υπάρχουν και τέτοιες ονειροφαντασίες».

«Δεν μας προξενεί έκπληξη η πρόταση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ. Στο αντιμνημονιακό μέτωπο χωράνε οι πάντες» τόνισε.

Η γ.γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε «πρωθυπουργιλίκι» την πρόταση Τσίπρα προς το πρόσωπό της, λέγοντας ότι είναι δικαίωμά του να θέλει να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

«Δεν μας έβαλαν στο χέρι το 1990 που μείναμε με πέντε βουλευτές, πιστεύουν ότι θα μας βάλουν τώρα. Προσβάλουν τους ψηφοφόρους και θα πάρουν την απάντησή τους στις εκλογές Δεν είμαστε σαν τα μούτρα σας. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, τι να κάνουμε;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι «έρχονται νέα μέτρα μετά τις εκλογές», είτε υπάρξουν «βελτιώσεις» και παρατάσεις στην αποπληρωμή.

H κυρία Παπαρήγα είπε επίσης ότι «αυτοί που μας κατηγορούν, είναι εκείνοι που τρομοκρατούν το λαό» ενώ τόνισε ότι «δεν κάνουμε σκόντο στα προβλήματα του κόσμου».

«Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού απεχθάνεται την Ευρωπαϊκή Ένωση» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «το ευρωομόλογο είναι μια νέα μορφή δανεισμού».

«Για ποιο λόγο η Ελλάδα να έχει απέναντι της εχθρό το Ιράν;» αναρωτήθηκε η γ.γ. του ΚΚΕ.