Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις στη Β’ Αθήνας λίγο πριν την 6η Μαΐου, που αφορούν όχι μόνο τις επικείμενες εθνικές εκλογές αλλά και την επόμενη μέρα. Συγκεκριμένα αφορούν τη «μητέρα των μεταρρυθμίσεων», που αποτελεί πρώτιστη εθνική προτεραιότητα και είναι η μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος σε διαδικασίες, λειτουργίες, κυρίως αντιλήψεις, νοοτροπία και πρόσωπα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, η πρώτη την Δευτέρα, 30 Απριλίου, ώρα 19.30, στο Δημοτικό θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 & Φιλαρέτου), με ομιλητές τους Νίκο Αλιβιζάτο, καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, Λίνα Παπαδοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Γ. Ραγκούση, υποψήφιο Βουλευτή Β’ Αθήνας, με θέμα «Πολιτική και λειτουργία του πολιτεύματος: Δύο έτοιμες νομοθετικές προτάσεις για να αλλάξουμε ριζικά και άμεσα τους κανόνες»
και η δεύτερη την Πέμπτη 3 Μαΐου, ώρα  20:30, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου(Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα, σταθμός ηλεκτρικού Μαρούσι), με ομιλητές τους Νίκο Αλιβιζάτο, καθηγητή πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννη Μπουτάρη, δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιώργο Σωτηρέλη, καθηγητή πανεπιστημίου Αθηνών και Γ. Ραγκούση, υποψήφιο Βουλευτή Β’ Αθήνας, με θέμα «Προβλήματα και αδυναμίες ως προς την πραγμάτωση των θεσμικών μεταρρυθμίσεων. Τί πρέπει και μπορεί να αλλάξει άμεσα».