Ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου με τη Δημοκρατική Συμμαχία Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη μη διεξαγωγή τηλεμαχίας στη φετινή προεκλογική περίοδο:
«Το «φιάσκο» με την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, αφού πρώτα τη μποϋκοτάρισαν οι αδιόρθωτοι Βενιζέλος και Σαμαράς, φαίνεται ότι είχε άδοξο τέλος.

Φυσικά και φοβούνται οι αρχηγοί των πάλαι ποτέ κραταιών κομμάτων την δημόσια αντιπαράθεση, αφού στην πραγματικότητα δεν έχουν κανένα απολύτως σχέδιο για έξοδο της χώρας από τη κρίση. Υπό το φόβο της εκλογικής ήττας αναλώνονται σε ανεδαφικές υποσχέσεις, μοιράζοντας εκατομμύρια που δεν υπάρχουν.

Στον αντίποδα, τα μικρότερα κόμματα της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, επιδίδονται σε έναν απίστευτο λαϊκισμό, ποντάροντας στην δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου.

Η Δημοκρατική Συμμαχία όμως από την πρώτη στιγμή μελέτησε εναλλακτικές προτάσεις για την εξυγίανση του κράτους και μίλησε για την ανάγκη πραγματοποίησης των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών, προτείνοντας ορθολογιστικές και κοινωνικά δίκαιες λύσεις.

Το πρόγραμμά μας έχει αναγνωριστεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Καταλαβαίνουμε το φόβο τους να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα του ελληνικού λαό.

Οι πολίτες όμως τους έχουν κρίνει ήδη και θα το αποδείξουν την επόμενη Κυριακή. Η Κρήτη γυρίζει σελίδα, στηρίζει τη Δημοκρατική Συμμαχία