current views are: 1

27 Απριλίου 2012
Δημοσίευση13:39

Ντόρα Μπακογιάννη: Οι πολίτες θέλουν μία κυβέρνηση Εθνική Ελλάδος

«Οι πολίτες θέλουν να δουν το πολιτικό σύστημα να σχηματίζει την Εθνική Ελλάδος που θα βγάλει την χώρα από την κρίση» ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Δημοσίευση 13:39’
αρθρο-newpost

«Οι πολίτες θέλουν να δουν το πολιτικό σύστημα να σχηματίζει την Εθνική Ελλάδος που θα βγάλει την χώρα από την κρίση» ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, στην εφημερίδα «Τα Νέα».

«Οι πολίτες θέλουν να δουν το πολιτικό σύστημα να σχηματίζει την Εθνική Ελλάδος που θα βγάλει την χώρα από την κρίση» ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, στην εφημερίδα «Τα Νέα». Για το δίλημμα «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία» η κ. Μπακογιάννη είπε: «Το θεωρώ απλά εκβιαστικό. Ο λαός επιθυμεί συνεργασίες και ισχυρές κυβερνητικές  συμμαχίες.  Δεν  πρέπει να εκβιαστεί η θέση του επειδή ορισμένοι βάζουν το προσωπικό συμφέρον πάνω από το εθνικό καθήκον. Ο τόπος έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις και αλλαγές και αποδείχθηκε πως κανένα κόμμα από μόνο του δε μπόρεσε να  κάνει αυτό. Δεν έχουν τα κότσια, οι αδιόρθωτοι, μόνοι τους να σηκώσουν βάρη μεγάλων και  βαθιών αλλαγών».

Για το είδος της συγκυβέρνησης που θα προτιμούσε ανέφερε: «Για εμάς οι συνεργασίες δεν είναι θέμα προτιμήσεων. Είναι θέμα συμφωνίας πάνω σε ένα κοινό πλαίσιο προγραμματικών θέσεων και πολιτικών, όπως η άμεση προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, η δραστική μείωση του κράτους, οι ανατροπές στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και ο ευρωπαϊκός μας προσανατολισμός. Οι πολίτες θέλουν να δουν το πολιτικό σύστημα να σχηματίζει την Εθνική Ελλάδος που θα βγάλει την χώρα από την κρίση».

Για τον αν το 3% και η κοινοβουλευτική παρουσία είναι όρος επιβίωσης για τη Δημοκρατική Συμμαχία είπε: «Η Δημοκρατική Συμμαχία θα ξεπεράσει πολύ το όριο και δυνατά, με μια ομάδα ανθρώπων έτοιμων να συγκρουστούν με τις λογικές του χθες, θα προωθήσει πολιτικές που έχει ανάγκη η χώρα. Οι πολίτες είναι ο τελικός κριτής, εμείς ήρθαμε για να μείνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για τις ιδέες μας και να συνεισφέρουμε».

Για την επανεμφάνιση του Κώστα Καραμανλή είπε: «Κοιτάξτε, ο κ. Καραμανλής παρέδωσε τη ΝΔ στο 33% και τώρα βλέπει το κόμμα του μετά βίας να προσεγγίζει το 20% με τις αναγωγές, τριχοτομημένο. Είναι λογικό ν’ ανησυχεί».

Παράλληλα, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ είπε ότι «πρέπει να συγκρουστούμε με το πελατειακό, διεφθαρμένο και τεράστιο κράτος που χτίσαμε τα τελευταία 30 χρόνια».

«Η λογική δεν μπορεί να είναι εκτός Ευρώπης. Είναι εγκληματίες αυτοί οι οποίοι λένε στη νέα γενιά ότι η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει στο ’40, να γίνει η Αλβανία του Χότζα» τόνισε. «Εμείς πρέπει να διασφαλίσουμε αυτό που πέτυχαν οι προηγούμενες γενιές από  μας. Πρέπει να διασφαλίσουμε την παρουσία της χώρας μέσα σε μια Ευρώπη με τα προβλήματά της, με τα θέματά της, με τις διαφορετικές προσεγγίσεις της, αλλά μια Ευρώπη τελικώς που πότε με ένα μικρό βήμα μπροστά, πότε ακόμα και σημειωτόν, αλλά πότε και με άλματα, προχωρεί μπροστά» τόνισε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ.


σχετικα αρθρα