Τις εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου της Καβάλα Οil, στο κοίτασμα «Πρίνος», στον κόλπο της Καβάλας, επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Για να γνωρίζεις το μέλλον ενός τόπου πρέπει να γνωρίζεις τον πλούτο του», είπε ο κ. Σαμαράς χρησιμοποιώντας τη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή σε ομιλία του το 1976 στην Καβάλα, και πρόσθεσε ότι η παρουσία του στις εγκαταστάσεις συμβολίζει την απόφασή του «να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να γίνουν οι σωστές εξορύξεις, η άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε όλες τις ελληνικές θάλασσες και σε όλα τα ελληνικά πελάγη».

«Η Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «είναι μια χώρα πλούσια η οποία όμως κατάντησε πτωχευμένη ακριβώς γιατί δεν έγιναν οι σωστές κινήσεις. Ούτε κεφαλαιοποιήσαμε αυτά που είχε η χώρα, αλλά ταυτόχρονα κάναμε λάθη τραγικά όπως ήταν αυτή η απίστευτη διαδικασία του μνημονίου που από την αρχή την πολεμήσαμε ακριβώς γιατί δεν είχε μέσα τη διάσταση της ανάπτυξης».

Σήμερα, συνέχισε, «η μαγική λέξη που μπορεί ν' αλλάξει τα πάντα και αναφέρομαι ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, γιατί κυρίως γι΄ αυτούς εργαζόμαστε, είναι η λέξη ανάπτυξη και το δικαίωμα στην εργασία».