current views are: 1

27 Απριλίου 2012
Δημοσίευση14:34

Παφίλης: Φούσκες και φωτοβολίδες οι προτάσεις Τσίπρα

Σκληρή κριτική κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ο οποίος μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84».

Δημοσίευση 14:34’
αρθρο-newpost

Σκληρή κριτική κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ο οποίος μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84».

Σκληρή κριτική κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ο οποίος μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84». Για το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα προς το ΚΚΕ ότι «δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τον κόσμο με τέτοιες προτάσεις και τέτοιες φούσκες και φωτοβολίδες. Γιατί αυτές τι είναι; Για παράδειγμα, βγαίνει ο κ. Τσίπρας, ο Συνασπισμός δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ και προτείνει να συνεργαστούμε, για να πάρουμε τις 50 έδρες που παίρνει το πρώτο κόμμα. Ψέμα μεγάλο. Γιατί τις 50 έδρες δεν τις παίρνει συνασπισμός κομμάτων. Αλλά τις παίρνει το πρώτο κόμμα. Δε το ήξερε αυτό; Γιατί το έκανε; Κοροϊδία απέναντι στον λαό».

«Δεν ήξερε ότι οι μονοεδρικές έδρες θα αφαιρεθούν από το συνολικό ποσοστό; Δεν ξέρουν οι μηχανισμοί και ο ίδιος πώς λειτουργεί ο εκλογικός νόμος; Ακόμα και αν πηγαίναμε -που θα γινόμασταν ρεζίλι, γιατί άλλα θα έλεγε ο ένας, άλλα θα έλεγε ο άλλος-, τι θα λέγαμε; Έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση εμείς, μέσα αυτοί. Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής εμείς, άλλα αυτοί. Μονομερής διαγραφή του χρέους εμείς, αυτοί θα έλεγαν να το διαπραγματευτούμε. Χώρια από αυτό και πρακτικά -και γιατί λέω ότι αυτές είναι προεκλογικές φούσκες, που έχουν ένα στόχο να αλιεύσουν ψήφους σε θολά νερά-, αφού οι οχτώ έδρες οι μονοεδρικές θα αφαιρούνταν, αν τις έπαιρνε όλες ας πούμε το ΚΚΕ από άλλες περιοχές και δεν θα άλλαζε τίποτα στον συσχετισμό. Προσπαθούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο και να δημιουργήσουν αυταπάτες. Το πιο ειλικρινές θα είναι ότι, εφόσον γνωρίζεις ότι έχεις μεγάλες στρατηγικές διαφορές με ένα κόμμα, να πεις ο καθένας παρουσιάζει τις θέσεις του και πάει στον λαό και ζητάει να το ψηφίσει. Και όχι να κοροϊδεύεις τον κόσμο, ότι μπορείς να κάνεις μια συνεργασία και μάλιστα πολύ περισσότερο που όλο το προηγούμενο διάστημα κατηγορείς αυτό το κόμμα -ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δηλαδή-, ότι είναι καθυστερημένο, ότι δεν προσαρμόζεται σήμερα, ότι έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του και τέτοια. Και δεύτερον, όλο το προηγούμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται και με το ΠαΣοΚ και με τη Νέα Δημοκρατία, ακόμα και με το ΛΑ.Ο.Σ συνεργάστηκε στην Ικαρία, για να πάρει είτε ομοσπονδίες, είτε εργατικά κέντρα στα όποια έχει κάποια πλειοψηφία το ΚΚΕ ή το ΠΑΜΕ. Δεν είναι υποκριτικό αυτό απέναντι στον κόσμο;» είπε ο κ. Παφίλης.

Σε άλλο σημείο είπε: «Πρέπει να είναι ισχυρό το ΚΚΕ, γιατί πρώτον με ένα μεγάλο ποσοστό του ΚΚΕ θα φοβηθούν. Το λέω έτσι. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα εδώ και αυτοί που κατέχουν τον πλούτο. Δεύτερον, μπορεί το ΚΚΕ με τέτοια άνοδο να δώσει θάρρος στον κόσμο, να σηκώσει κεφάλι, να οργανωθούν αγώνες, για να αποτρέψουμε αυτά τα μέτρα, να μην μπορεί η νέα κυβέρνηση, επειδή θα έχει ξεσηκωθεί ο κόσμος. Και να ανοίξει ο δρόμος για μια ριζική αλλαγή στη χώρα μας, για να πάρει ο ίδιος ο λαός την εξουσία στα χέρια του».


σχετικα αρθρα