Επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε για το θέμα του debate o εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί να «πατρονάρει» κομματικά τη σχετική διαδικασία, αγνοώντας τη Διακομματική Επιτροπή, και να δημιουργήσει αντιπερισπασμό. Νέα πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ντιμπέιτ με αιχμές προς τη ΝΔ.
«Ο κ. Βενιζέλος, πολιτικά ανύπαρκτος σε επίπεδο προτάσεων και σχεδίου για την έξοδο της χώρας από την κρίση, προσπαθεί να αναγάγει σε μείζον ζήτημα μια διαδικασία παράλληλων μονολόγων, που -όσες φορές και αν έγινε- οι πάντες την έχουν καταγγείλει», επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης και στο ίδιο ύφος συνεχίζει:

«Αιχμάλωτος στην αγωνία του, αλλά και στην αλαζονεία του, έφτασε στο σημείο να βγαίνει δημόσια και να ζητά να αποκλειστούν κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή και την Ευρωβουλή από τη διαδικασία του debate. Ενώ προκαλεί τους πάντες, αφού με την επιστολή του, θέτει μόνος του όρους και προϋποθέσεις, επιδιώκοντας να "πατρονάρει" κομματικά τη διαδικασία, αγνοώντας τη Διακομματική Επιτροπή, στην οποία θα πρέπει να επιλύονται θεσμικά όλα τα ζητήματα της εκλογικής διαδικασίας».

«Ο δημόσιος διάλογος διεξάγεται εδώ καιρό», σημειώνει ο κ. Μιχελάκης και υπογραμμίζει πως η Νέα Δημοκρατία ήταν το πρώτο κόμμα που ζήτησε επίσημα από τον υπουργό Εσωτερικών να θέσει το θέμα του debate στη Διακομματική.

«Αντίθετα», καταλήγει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, «ο κ. Βενιζέλος, απέφευγε -προφανώς σκόπιμα- το θεσμικό δρόμο, αρκούμενος σε δημαγωγικές κορώνες στις κατά καιρούς ομιλίες του. Και τώρα, την τελευταία στιγμή, τρομαγμένος από την απήχηση που έχει στην κοινωνία το σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά για έξοδο της χώρας από την κρίση, επιχειρεί να δημιουργήσει αντιπερισπασμό και να προκαλέσει εντυπώσεις».

Νέα πρόταση ΠΑΣΟΚ για ντιμπέιτ

Σε νέα πρόταση για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας προχώρησε το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση της εκπροσώπου του, Φώφης Γεννηματα, κατηγορώντας τη ΝΔ για «υποκρισία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει όρια. Φτάνουν όμως πια τα λόγια και η ανταλλαγή ανακοινώσεων. Προχωράμε.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αποδείξουν ότι μπορούμε να συζητήσουμε για το μέλλον της Ελλάδας. Δεν βάζουμε εμπόδια και όρους στο διάλογο. Το ΠΑΣΟΚ αποδέχεται τη συμμέτοχη και των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων του Κοινοβουλίου, της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Η πορεία της χώρας μας από εδώ και πέρα, η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και της πολιτικής ζωής θα κριθεί από αυτούς που δηλώνουν παρόντες».Με πληροφορίες από Ναυτεμπορική