«Τα συγκυβερνώντα κόμματα ισχυρίζονται ότι σκοπός των πράξεών τους είναι να "σώσουν" τη χώρα από τη χρεοκοπία. Στην πραγματικότητα διασώζουν τις τράπεζες αδιαφορώντας για τις εκατοντάδες χιλιάδες των κατεστραμμένων νοικοκυριών και εξαθλιωμένων ανθρώπων» αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών με την Κοινωνική Συμφωνία, Λάμπρος Μίχος. «Χάρις στη «σωτήρια πολιτική τους» έχουμε πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους, χαράτσια και χρέη, πρωτόγνωρη φτώχεια, νέους χωρίς μέλλον και μια χώρα δέσμια των δανειστών. Τώρα, με την προκήρυξη των εκλογών σταμάτησαν το "κυνήγι"κεφαλών» για να κυνηγήσουν ψήφους επιστρατεύοντας τις ψευδείς υποσχέσεις και τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα.

Ζητούν να τους δώσουμε το «χρόνο» να ολοκληρώσουν οι μεν, να διορθώσουν οι δε, την πολιτική που από κοινού εφάρμοσαν. Δεν πρέπει να τους δώσουμε άλλο χρόνο, γιατί ο χρόνος στα δικά τους χέρια κυλά σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων.

«Σε αυτές τις εκλογές μπορούμε να εκμηδενίσουμε τις απειλές, να δώσουμε οριστικό τέλος στη μονόπλευρη λιτότητα. Η κοινωνία δεν πρέπει να φοβάται τη δημοκρατία αλλά το μονόλογο. Η Κοινωνική Συμφωνία είναι η επιλογή για την ανατροπή της πολιτικής Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ, δανειστών και τραπεζών. Είναι η επιλογή μιας ισχυρής διαπραγματευτικής πρότασης πολιτικών, που τόλμησαν να ορθώσουν το ανάστημα στην Τρόικα, να ρθουν σε ρήξη με τα πολιτικά κατεστημένα, να ιδρύσουν αυτό το νέο κόμμα, για να μη χαθεί η ελπίδα και το όνειρο, για μια πορεία ανάπτυξης με κοινωνική αλληλεγγύη και ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης  που θα μας βγάλει από την κρίση με τις δικές μας δυνάμεις» κατέληξε ο κ. Μίχος.