«Για πρώτη φορά η κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας στις 7 Μαΐου δεν είναι απλή ευχή», τόνιζε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στην Ξάνθη. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «βλέπει το μνημονιακό κατεστημένο πολιτικό, οικονομικό και επικοινωνιακό να φεύγει η γη κάτω από τα πόδια του και μαίνεται, λοιδορεί, κινδυνολογεί, γι αυτό και μικροί και μεγάλοι παπαγάλοι εν δράσει».

«Δε με νοιάζει τι λέτε για εμάς στα κανάλια σας, έτσι κι αλλιώς ο κόσμος δε σας πιστεύει πλέον ... Δε με νοιάζει τι γράφουν οι εφημερίδες σας. Με έχετε αποκαλέσει Χρυσαυγίτη, αναρχικό, εθνικιστή, ακραίο και φίλο των τρομοκρατών. Μου προσάπτετε κατηγορίες για όλα τα γούστα» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «για πρώτη φορά η κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας στις 7 Μαΐου δεν είναι απλή ευχή. Με τη δική σας ψήφο στις 6 Μαΐου θα δώσουμε κυβέρνηση που θ απαλλάξει το λαό και τον τόπο από τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο της καταστροφής. Για πρώτη φορά αυτή η δυνατότητα είναι τόσο κοντά. Για πρώτη φορά, η προοπτική της διερευνητικής εντολής στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλή εικασία».