current views are: 14

28 Απριλίου 2012
Δημοσίευση06:56

Το love story της ισχυρής κυρίας του ΔΝΤ με τον γόη επιχειρηματία

«Πίσω από έναν ισχυρό άνδρα κρύβεται πάντα μια δυναμική γυναίκα», αναφέρει η λαϊκή ρήση, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει μάλλον το αντίθετο.

Δημοσίευση 06:56’
αρθρο-newpost

«Πίσω από έναν ισχυρό άνδρα κρύβεται πάντα μια δυναμική γυναίκα», αναφέρει η λαϊκή ρήση, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει μάλλον το αντίθετο.

«Πίσω από έναν ισχυρό άνδρα κρύβεται πάντα μια δυναμική γυναίκα», αναφέρει η λαϊκή ρήση, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει μάλλον το αντίθετο. Eκείνη είναι μία από τις ισχυρότερες γυναίκες στο πλανήτη, σοβαρή, με έντονη προσωπικότητα, γοητευτική, και κομψή. Εκείνος επιχειρηματίας από την Μασσαλία που τα τελευταία χρόνια φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα του διεθνή Τύπου περισσότερο ως «ο κύριος της κυρίας». Ο έρωτας της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ με τον επιχειρηματία Ξαβιέ Τζοκαντι μπορεί να μην άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς πριν από περίπου 26 χρόνια, έμελε όμως να καταλήξει σε μια σχέση ζωής.

Οι ψίθυροι για τον επικείμενο γάμο της ισχυρής κυρίας του ΔΝΤ με τον σύντροφό της είχαν αρχίσει από καιρό στους δημοσιογραφικούς κύκλους. Ο Ξαβιέ εμφανιζόταν άλλωστε συχνά στο πλευρό της κ. Λαγκάρντ ακόμα και σε συνεντεύξεις Τύπου που παραχωρούσε στα μέσα ενημέρωσης. Κάθε φορά η ίδια διατηρώντας τους τύπους σύστηνε τον αγαπημένο της ως «σύντροφο» της. Την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους, κάτι είχε αλλάξει. Η, κατά τα άλλα σοβαρή και ψυχρή, κ. Λαγκάρντ εμφανίστηκε φανερά ανανεωμένη και χαμογελαστή. Σε  «πηγαδάκι» που σχηματίστηκε λίγο αργότερα, η επικεφαλής του ΔΝΤ σύστησε τον κ. Τζοκάντι ως «άνδρα» της πυροδοτώντας εκ νέου τις φήμες ότι οι δυο τους δεν θα αργήσουν να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου.

Η πρώτη γνωριμία και οι παράλληλες πορείες

H Κριστίν Λαλουέτ, όπως ήταν το αρχικό επώνυμό της, γεννήθηκε το 1956 στη Γαλλία από γονείς καθηγητές πανεπιστημίου. Αν και η ίδια ασχολήθηκε με τη συγχρονισμένη κολύμβηση καταφέρνοντας να μπει στην εθνική ομάδα της Γαλλίας και σε ηλικία μόλις 15 ετών να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο εθνικό πρωτάθλημα, οι γονείς της επέμεναν να ασχοληθεί με τις κλασικές σπουδές. Παίρνει τη απόφαση να σπουδάζει Νομική στο Πανεπιστήμιο Νεντέν στο Παρίσι.

Εκεί για πρώτη φορά συναντά τον τότε συμφοιτητή της, Ξαβιέ Τζοκάντι με τον οποίο και δημιουργήθηκε μια σύντομη φιλία με έντονο φλερτ. Μετά τις σπουδές, οι δρόμοι τους χωρίζουν για να ξαναβρεθούν έπειτα από λίγο καιρό στο ίδιο δικηγορικό γραφείο για ολιγόμηνη πρακτική. Παρά την καθημερινή τους επαφή, οι δυο του δεν ήταν έτοιμοι να εκφράσουν τα συναισθήματα που έτρεφαν ο ένας για τον άλλον.

Στην πορεία η επικεφαλής του ΔΝΤ παντρεύεται τον Γουίλφριντ Λαγκάρντ, γνωστό οικονομολόγο με τον οποίο απέκτησε δυο γιους. Ο γάμος τους όμως δεν θα κρατήσει για πολύ καθώς η φιλόδοξη Λαγκάρντ έφυγε για να εργαστεί στις ΗΠΑ αφήνοντας στον πρώην σύζυγό της τα δύο αγόρια, που σήμερα είναι 26 και 24 ετών και με τα οποία, όπως έχει πει η ίδια, έχει πλέον πολύ καλή σχέση. Ωστόσο, παραδέχεται πως ποτέ δεν υπήρξε πρότυπο μητέρας ενώ πολλά δημοσίευματα την έχουν σχολιάσει αρνητικά για το γεγονός πως βλέπει τα παιδιά της μόλις μια φορά το χρόνο, προτιμώντας να αφιερώνει τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχει σε ταξιδάκια με τον σύντροφό της. Από την πλευρά του ο Ξαβιέ έχει, επίσης, έναν αποτυχημένο γάμο στο ενεργητικό του από τον οποίο απέκτησε και εκείνος δύο παιδιά.

Και ζήσαν αυτοί καλά…

Το 2006, η Κριστίν Λαγκάρντ ως υπουργός Εμπορίου επισκέφθηκε τη Μασσαλία για να γνωρίσει τους επιχειρηματίες της περιοχής και να τους ενθαρρύνει να αυξήσουν τις εξαγωγές τους. Μεταξύ αυτών ήταν και ο παλιός της συμφοιτητής, Ξαβιέ Τζοκάντι , ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση με έδρα τη γαλλική πόλη. Μέσα σε μία ημέρα συναντήθηκαν τυχαία δύο φορές σε επίσημες εκδηλώσεις και το βράδυ αποφάσισαν να βρεθούν μόνοι.

Από τότε είναι αχώριστοι. Ακόμα και όταν τον Ιούνιο του 2011, η κ. Λαγκάρντ μετακομίζει στις ΗΠΑ για να αναλάβει τα ηνία του ΔΝΤ, ο Ξαβιέ την ενθαρρύνει και της υπόσχεται να ταξιδεύει δυο φορές το μήνα για να την βλέπει. Αν και οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις είναι πολλές, οι δυο τους έχουν καταφέρει με μεταμεσονύχτια μηνύματα και ολιγοήμερες εξορμήσεις να διατηρούν ζωντανό το πάθος τους.

Το ζευγάρι περνάει τον ελευθερο χρόνο του κάνοντας καταδύσεις στη Μεσόγειο, ποδήλατο στους δρόμους του Παρισιού, παρακολουθώντας όπερα, που αν και μισεί ο Χαβιέ κάνει το χατίρι της αγαπημένης του ενώ συχνά καταφεύγουν στην έπαυλη τους στην Χάβρη. Εκεί η κ. Λαγκάρντ ασχολείται με την κηπουρική, τις τριανταφυλλιές της και την μαγειρικη ενώ μαζί με τον σύντροφό της κολυμπούν και βλέπουν ταινίες.

Οι κατά καιρούς δηλώσεις του ζευγαριού για την προσωπική τους ζωή είναι, αναμφίβολα, αφοπλιστικές. Αν και η επικεφαλής του ΔΝΤ αποφεύγει τη δημοσιότητα, οι δυο τους έχουν πολλές φορές υποστηρίξει πως ζουν έναν μεγάλο έρωτα. Αστειευόμενοι, είχαν πει στο παρελθόν ότι παρότι ο γάμος ήταν στα άμεσα σχέδιά τους, έπεσαν… θύματα της οικονομικής κρίσης και ο προγραμματισμός τους άλλαξε. Ο Ξαβιέ, μάλιστα,- που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως ο «γόης» της κ. Λαγκάρντ, προφανώς επηρεασμένος από τα φλας των φωτογράφων, δεν δίστασε παλιότερα να δηλώσει πως η δουλειά του είναι να «φροντίζει για το Ακαθάριστο Εγχώριο προίον ικανοποιήσης της υπουργού».

Πλέον τα υπερατλαντικά ταξίδια για το ζευγάρι έχουν πυκνώσει αφού προετοιμάζονται για τη μεγάλη μέρα που θα ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου, επισφραγίζοντας έτσι έναν μεγάλο έρωτα. Άλλωστε όπως συνηθίζουν να λένε οι ίδιοι «η ιστορία τους θα μπορούσε να είναι μια ρομαντική ταινία με happy end».

Γωγώ Κυριαζή


σχετικα αρθρα