«Προτιμήστε και φέτος την Ελλάδα για διακοπές» είναι το μήνυμα που στέλνει στους Γερμανούς ο ο ευρωβουλευτής των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και Πρόεδρος του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) Γιώργος Χατζημαρκάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου. Ο ίδιος εισηγείται την στροφή της Ελλάδας στον ποιοτικό τουρισμό και στον τουρισμό της υγείας.

Ο κ. Χατζημαρκάκης, , αναφερόμενος στα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος για την δραματική πτώση των εσόδων από τον Τουρισμό, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, εκφράζοντας φόβους για ακόμη μεγαλύτερη κατάρρευση.

«Η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση μόνο με ανάπτυξη» ανέφερε συμπληρώνοντας ότι «διακοπές στην Ελλάδα σημαίνει φανταστικά τοπία, φιλόξενοι άνθρωποι, αλλά και, συγχρόνως, σημαντική βοήθεια στο να ξεπεραστεί η κρίση».

Ο κ. Χατζημαρκάκης ζητά να δοθεί άμεση στρατηγική προτεραιότητα στον τομέα του ποιοτικού τουρισμού.

«Η Ελλάδα πρέπει να περιορίσει τις φθηνές προσφορές. Αντί για διακοπές με το βραχιολάκι, καιρός είναι να προωθηθεί στην Ελλάδα ο Τουρισμός Υγείας. Ο συνδυασμός θεραπείας και διακοπών μπορεί να αποτελέσει σημαντικό τομέα ανάπτυξης για την Ελλάδα» τονίζει.