Την ανησυχία του για τη δημοσκοπική άνοδο της Χρυσής Αυγής εξάφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της ανοιχτής προεκλογικής ομιλίας που πραγματοποίησε χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, αποδοκιμάζοντας εκ νέου τις πολιτικές του μνημονίου. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο για το μέλλον της δημοκρατίας τα αυξημένα ποσοστά που συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν με γνώμονα το συμφέρον του τόπου.

Παράλληλα, άσκησε δριμύτατη κριτική στα κόμματα που στήριξαν την κυβέρνηση Παπαδήμου και παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος του για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε πως όσο πλησιάζει η ώρα να μιλήσει ο λαός «τόσο το κυρίαρχο πολιτικό κατεστημένο στη χώρα μας που υποστήριξε με πάθος το μνημόνιο, διότι δε νοιάστηκε για την κοινωνία αλλά μονάχα για το δικό του συμφέρον, θα βρίσκεται σε πανικό».

 «Για μας η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η επαφή με τον κόσμο απ' άκρη σ' άκρη. Παντού βλέπουμε ότι υπάρχει ένα ρεύμα υποστήριξης γιατί είμαστε η πολιτική δύναμη που δε νοιάζεται ν' αυξήσει τις δυνάμεις του αλλά να δώσει ένα τέρμα σε αυτήν την κατρακύλα για τον ελληνικό λαό» ανέφερε..

Πριν από την ομιλία του κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τις μειονοτικές Τοπικές Κοινότητες του Εχίνου και του Κενταύρου του Δήμου Μύκης όπου συνομίλησε με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Ξάνθης.