“Η σωτηρία της Ελλάδας περνάει μέσα από την απόφαση των ψηφοφόρων να μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα.” Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος στη Β’ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα 28 Απριλίου 2012 στην Καθημερινή και τον Γιώργο Τερζή.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

– Σε μια εβδομάδα, κ. Αντώναρε, πάμε στις κάλπες εν μέσω πρωτοφανούς αβεβαιότητας και οργής των πολιτών. Ανησυχείτε για το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου;

Ανησυχώ για το μέλλον του τόπου για την περίπτωση που σε αυτές τις εκλογές δεν επικρατήσει η υπευθυνότητα. Αν οι πολίτες, στην απελπισία τους, υποκύψουν στις σειρήνες του λαϊκισμού. Αν η δικαιολογημένη οργή τους εκτρέψει στα επικίνδυνα μονοπάτια της ισοπέδωσης, της αντίληψης που λέει ότι «όλοι είναι ίδιοι, όλοι φταίνε, όλοι πρέπει να τιμωρηθούν». Αν οι πολίτες αποφασίσουν η ψήφος τους να είναι τιμωρία, τότε να τιμωρήσουν αυτούς που ευθύνονται για την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. Εκείνους που τους εξαπάτησαν με το λεφτά υπάρχουν. Εκείνους που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ. Εκείνους που χωρίς να το διαπραγματευτούν δέχτηκαν και χωρίς να το διαβάσουν καν ψήφισαν το Μνημόνιο της ύφεσης, της ανεργίας και της φτώχειας. Εχουν ονοματεπώνυμο οι υπεύθυνοι.

– Οργή εκφράζεται εναντίον και των δύο κομμάτων. Οι ευθύνες της Ν.Δ. παράγράφησαν;

Οι ευθύνες της Ν.Δ. είναι πταίσματα σε σχέση με τα εγκλήματα που έκανε εις βάρος της χώρας η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Περιοδεύοντας στις συνοικίες της Β΄ Αθήνας, όπου είμαι υποψήφιος, συναντώ καθημερινά ανθρώπους απογοητευμένους και απελπισμένους. Ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους, συμπολίτες μας που αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο στην επιχείρησή τους, νέα παιδιά που δεν βλέπουν μέλλον στην Ελλάδα. Τους ανθρώπους αυτούς εγώ τους σέβομαι. Κι ακριβώς γι’ αυτό, τους κοιτάζω στα μάτια και τους λέω την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι η σωτηρία της Ελλάδας περνάει μέσα από την απόφαση των πολιτών να μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα, όπως δήλωσε ο Κ. Καραμανλής.

– Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειχναν δύο πράγματα: αδυναμία των κομμάτων εξουσίας να εξασφαλίσουν ποσοστό αυτοδυναμίας, αίτημα συγκυβέρνησης από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Με αυτά τα δεδομένα, η Ν.Δ. μπορεί να αποκλείει ένα ενδεχόμενο συγκυβέρνησης; Κι αν όχι, ποιος θα ηγείται του σχήματος; Επιτέλους, ας είμαστε σοβαροί. Ζούμε σε Δημοκρατία. Θεμελιώδης κανόνας της Δημοκρατίας είναι η κυριαρχία της λαϊκής βούλησης όπως εκφράζεται στις εκλογές. Εχουμε Σύνταγμα. Οι επιταγές του είναι σαφείς και δεσμευτικές.

– Αρα λέτε η εντολή στον αρχηγό του πρώτου κόμματος;

Η εντολή στον νικητή που, με ξεκάθαρη απόφαση των πολιτών, θα είναι ο Αντ. Σαμαράς.

– Στην πιθανή περίπτωση μη αυτοδυναμίας όμως, ποιοι θα μπορούσαν να είναι κυβερνητικοί εταίροι: Το ΠΑΣΟΚ ή ακόμη και τα κόμματα της «κεντροδεξιάς» όπως ο ΛΑΟΣ, οι Ανεξ. Ελληνες, η Δημοκρατική Συμμαχία;

Κοιτάξτε, δεν θα κάνω τη συζήτηση που θέλουν να κάνουν τις παραμονές των εκλογών αυτοί που έχουν ήδη ηττηθεί. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διατηρήσουν κομμάτια της εξουσίας που βλέπουν να χάνουν... Εμάς, αντιθέτως, μας ενδιαφέρει η συνεργασία με τον ελληνικό λαό.