«Είναι καιρός να πέσουν οι μάσκες. Έχω δικαίωμα να πολιτευτώ όπως ο κάθε πολίτης μπορεί. Αυτό έγινε και στο Σύνταγμα. Και δεν επιτρέπεται σε κανέναν και στον κύριο Τσίπρα να μοιράζει πιστοποιητικά καταλληλότητας των υποψηφίων. Αυτό είναι απαράδεκτο» δήλωσε στον Βήμα FM ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α' Αθηνών, Ανδρέας Ψυχάρης.
«Πολιτεύομαι με σταυρό. Κατεβαίνω σε μια δύσκολη περιφέρεια την Α' Αθηνών και διεκδικώ την ψήφο του λαού. Από κει και πέρα οι αριθμοί θα κρίνουν αν με θέλουν ή όχι. Αλλά για να το κάνω ακόμη πιο ειδικό για τον κύριο Τσίπρα. Γιατί ο κύριος Τσίπρας μου έκανε μια επίθεση και με ανέφερε εμμέσως . Να θυμίσω ότι ο κύριος Τσίπρας το 2009 ποιόν έβαλε επικεφαλής του ψηφοδελτίου του; Τον κύριο Μουλόπουλο που ήταν αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ. Ο οποίος κατέβηκε χωρίς σταυρό και ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας. Ο κύριος Μουλόπουλος ο οποίος είχε άμεση σχέση με τη δημοσιογραφία, με το πολιτικό ρεπορτάζ. Ενώ εγώ αντιθέτως, είμαι 20 χρόνια διπλωμάτης, δεν είχα καμμία σχέση με τον ΔΟΛ ή με το ΒΗΜΑ» είπε.

Ο υποψήφιος βουλευτής πρόσθεσε: «Το ποιός είναι διαπλεκόμενος φαίνεται. Αν είναι κάποιος διαπλεκόμενος φαίνεται. Εγώ του επιστρέφω τον χαρακτηρισμό .Να μην μασάμε τα λόγια μας. Να μην εκτοξεύουμε κατηγορίες που να είναι λανθασμένες.
Ελπίζω να μην πράξει όπως ο μελλοντικός συνοδοιπόρος του και συνομιλητής του και μου στείλει κανέναν να με συλλάβει και με στείλει φυλακή. Πρέπει οι πολιτικοί να σταματήσουν να είναι λαϊκιστές, ορισμένοι και να γίνεται αντιπαράθεση με επιχειρήματα και με πολιτική. Και όχι προσωπικές επιθέσεις. Να δώσουμε ένα διαφορετικό ήθος στην πολιτική. Το παλαιοκομματικό πρέπει  επιτέλους να το αποβάλλουμε».