Ως έμπορο ψευδαισθήσεων χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βινιζέλος στην ομιλία του στην Κομοτηνή.
Ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηρστικά πως «κάποιοι με κυνικό τρόπο εμπορεύονται ψευδαισθήσεις», ενώ υποστήριξε ότι οι δήλωσεις του του κ. Τσίπρα περί μη επιστροφής της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης είναι θεσμικό παραλήρημα: "Είπε το εξής αμίμητο: Θα πάρω και εγώ εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν θα την επιστρέψω. Θα ζητήσω να σχηματίσω κυβέρνηση».

Θα γίνει πρωθυπουργός δηλαδή, θα κάνει την δική του κυβέρνηση και θα πάει στη Βουλή και με τον λαό στους δρόμους θα διεκδικήσει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκέπτεται εκτός συνταγματικού πλαισίου ή λέει ωμα πολιτικά ψέματα" σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά για επίδειξη αλαζονικής συμπεριφοράς, καθώς χαρακτήρισε απειλές τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά πως πως αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της μονοκομματικής διακυβέρνησης θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, που σημαίνει την οικονομία σε καταστροφή και την Ελλάδα σε αδιέξοδο.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους φίλους και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, «να πάρουν την υπόθεση των εκλογών στα χέρια τους» και «να διαδώσουν τις ιδέες του κινήματος πόρτα - πόρτα».