Για τα επερχόμενα μέτρα του Ιουνίου προειδοποίησε η Γ.Γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία τόνισε σε δήλωσή της για τις εκλογές ότι όποια κυβέρνηση προκύψει θα είναι απολύτως επικίνδυνη ή και εντελώς άχρηστη για το λαό με βάση τα «μεγάλα λόγια» περί κατάργησης του μνημονίου. Αναλυτικά η δήλωση:

«Το 2009 προειδοποιήσαμε το λαό ότι έρχεται θύελλα. Επιβεβαιώθηκε απολύτως το ΚΚΕ. Έτσι, και σήμερα, ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί την απολύτως ρεαλιστική πρόβλεψή του: Όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει στις εκλογές του Μαΐου, θα είναι απολύτως επικίνδυνη ή και εντελώς άχρηστη για το λαό με βάση τα «μεγάλα λόγια» περί κατάργησης του μνημονίου.

Το ΚΚΕ προειδοποιεί: Μέσα στον Ιούνη, θα ξεκινήσει η διαδικασία να αφαιρεθούν από 11,5 δις ευρώ ως 14,5 δις ευρώ από τις τσέπες του λαού και μάλιστα με κάθετα ισοπεδωτικά μέτρα που θα οδηγήσουν σε εξαθλίωση και αυτούς ακόμα τους εργατοϋπάλληλους, τους μικρομεσαίους που ως τώρα έχασαν αλλά έδειξαν μια αντοχή. Δίχως πανίσχυρο ΚΚΕ δεν θα υπάρξει η λαϊκή αγωνιζόμενη πλειοψηφία που αποκρούει, αντιστέκεται, διεκδικεί, δεν θα μπορεί να υπάρξει μια λαϊκή πλειοψηφία που θ’ αρχίζει να σκέφτεται σοβαρά, να ονειρεύεται αν θέλετε ακόμη, να γίνει αφεντικό στον τόπο της, χωρίς αφεντικά, ελληνικά και ξένα».