Αυτοδυναμία από τον ελληνικό λαό για να προχωρήσει σε μέτρα ανάπτυξης και να αποφευχθεί η ακυβερνησία ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μιλά για «φουσκωμένα» ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα. «Ανάμεσα σε επαναληπτικές εκλογές και αστάθεια ή ακυβερνησία διαλέγω επαναληπτικές εκλογές», δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ. «Θέλω ισχυρή εντολή για να αποφευχθούν όλα αυτά. Μπορώ να γυρίσω τα πράγματα πολύ γρήγορα και μέσα σε δύο χρόνια στην Ελλάδα να έχει επανέλθει η προσδοκία και η ελπίδα» τόνισε.

«Οσο ταχύτερα αλλάξει το κλίμα και αρχίσει να δουλεύει η οικονομία τόσο ευκολότερα θα βελτιωθεί η κατάσταση καθενός ατομικά. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να υπάρξει πολιτική σταθερότητα. Μια κατάσταση ακυβερνησίας επιφυλάσσει χειρότερες περιπέτειες, όπως αυτές στις οποίες οδηγούν διάφοροι έξαλλοι. Κι αυτό θα είναι πολύ χειρότερο για όλους. Εφόσον προκύψει πολιτική σταθερότητα, τα πράγματα θα αρχίσουν να αλλάζουν πολύ γρήγορα. Αλλά αν προκύψει αστάθεια ή ακυβερνησία, θα χειροτερέψουν κι άλλο. Και απότομα...» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «η ανεργία είναι η χειρότερη αρρώστια μιας κοινωνίας, γι’ αυτό και από την αρχή προειδοποιούσα να υπάρξουν μέτρα ανάκαμψης - ανάπτυξης. Γι’ αυτό και τώρα επιμένω σε αυτά. Ημουν μόνος όταν τα ’λεγα αυτά στην αρχή. Τώρα η άποψή μας βρίσκει όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση στην Ευρώπη. Για κάθε 1% που πέφτει το ΑΕΠ χάνονται 45.000 θέσεις εργασίας. Για κάθε 1% που ανεβαίνει το ΑΕΠ σώζονται ή δημιουργούνται 45.000 θέσεις εργασίας. Παλεύω για ανάκαμψη σημαίνει παλεύω για να σωθούν θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν ή να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας που σήμερα δεν υπάρχουν. Ζητώ από τον ελληνικό λαό να μου δώσει τη δύναμη να το κάνω».


Σχετικό θέμα: Σαμαράς από τα Χανιά: Οι εκλογές θα δώσουν ισχυρή κυβέρνηση