current views are: 1

29 Απριλίου 2012
Δημοσίευση10:42

Τσίπρας: Το όνειρο μιας αριστερής κυβέρνησης μπορεί να γίνει πραγματικότητα

«Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτόχρονα και ψήφος εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς» δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης στο Ζάππειο.

Δημοσίευση 10:42’
αρθρο-newpost

«Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτόχρονα και ψήφος εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς» δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης στο Ζάππειο.

«Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτόχρονα και ψήφος εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς» δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης στο Ζάππειο. «Μια βδομάδα πριν από τις εκλογές κι ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την πολιτική ζωή ης Ελλάδας, το φάντασμα της κυβέρνησης της Αριστεράς. Το όνειρο μιας αριστερής κυβέρνησης μπορεί να γίνει πραγματικότητα και εφιάλτης για τη γερασμένη Ελλάδα. Μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη» δήλωσε.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «το καταρρέον πολιτικό σύστημα, η εγχώρια διαπλοκή συντονίζουν τις δυνάμεις τους. Δεν τα καταφέρνουν όμως».

«Θα ζητήσουμε από τα κόμματα της Αριστεράς ουσιαστικό διάλογο για αλλαγές στο Σύνταγμα, με συμμετοχή επιστημόνων. Πιστεύουμε ότι ο λαός με την ψήφο του θα αναγκάσει την Αριστερά σε κυβέρνηση συνεργασίας» τόνισε. «Η δική μας κυβέρνηση δεν θα έχει στα υπουργικά έδρανα ακροδεξιούς, όπως Βορίδης και Γεωργιάδης, ούτε τον κ. Καρατζαφέρη. Θα είναι κυβέρνηση Αριστεράς» επισήμανε.

Εξαπέλυσε επίθεση στην «ιερή συμμαχία του καταρρέοντος πολιτικού συστημάτος». «Έφτασαν στο σημείο να λένε ότι θα συνεργαστούμε με κόμματα με τα οποία μας χωρίζει χάσμα προεκλογικό και ιδεολογικό».

«Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτόχρονα και ψήφος εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς. Ας μην αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Για το εάν θα συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι δεν γίνεται να υπάρξει συνεργασία με κόμματα με τα οποία δεν υπάρχει προγραμματική σύγκλιση και με τα οποία υπάρχουν μεγάλες διαφορές. «Αν ο λαός δώσει εντολή δεν θα κολλήσουμε σε τεχνικές λεπτομέρειες. Ναι, θα ζητήσουμε στήριξη και θα τη δεχτούμε αυτή τη στήριξη» είπε.

«Αν το βράδυ των εκλογών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν 151 έδρες στη Βουλή, θα έχουμε διαφορετικό τοπίο» είπε ακόμα.

«Εμείς δεν μιλάμε για αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, μιλάμε για ακύρωση του μνημονίου, καταγγελία της δανειακής σύμβασης και διαπραγμάτευση σε πολιτικό ευρωπαϊκό επίπεδο, για επαναπροσδιορισμό για τις σχέσεις μας με την υπόλοιπη και σε διεθνές επίπεδο, με το ΔΝΤ» είπε. «Ούτε ένα ευρώ δεν θα φύγει από τη χώρα με κυβέρνηση της Αριστεράς και να πάει στους πιστωτές, μέχρι να σταθούμε στα πόδια μας» πρόσθεσε.

O επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε προς τους ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Δεν αγωνιστήκατε για το κόμμα του μνημονίου. Δεν εγκαταλείπετε εσείς το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα του κ. Βενιζέλου σας εγκατέλειψε».

«Ο συντηρητικός κόσμος δεν θα μας στηρίξει για να αλλάξουμε στόχους και αξίες, τις ξέρει τις αξίες μας» είπε μεταξύ άλλων.

Για το σχόλιο της Χρυσής Αυγής για τον Μανώλη Γλέζο είπε χαρακτηριστικά: «Ο Γλέζος δεν φοβήθηκε εκείνα τα χρόνια, θα φοβηθεί τώρα»;

«Η Χρυσή Αυγή είναι μια οργάνωση στα όρια της παραβατικότητας και της νομιμότητας. Κάνουν λάθος όσοι θεωρούν ψήφο τιμωρίας στη Χρυσή Αυγή. Κάνουν λάθος. Το πολιτικό σύστημα δεν θα πειραχθεί καθόλου αν μπει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή. Η Χρυσή Αυγή είναι η σκοτεινή έκφραση του πολιτικού συστήματος, όχι μια αντιπολιτική επιλογή. Αυτοί που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή δεν τιμωρούν το σύστημα με την ψήφο τους – Τον εαυτό τους τιμωρούν και την ιστορία του τόπου».

«Δεν είναι ο Ολάντ ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι εξελίξεις στην Ευρώπη και τον κόσμο που οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στο επίκεντρο» τόνισε.

«Ο Βενιζέλος κυνηγάει από πίσω τον Σαμαρά για να συγκυβερνήσουν. Η ψήφος σε έναν από τους δύο θα είναι πακέτο και για τους δύο. Είναι σαν τις πιτσαρίες που δίνουν άλλη μία δώρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.


σχετικα αρθρα