Σκληρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα έδωσε σήμερα το Κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδας, με αφορμή την διακαναλική συνέντευξη τύπου του προέδρου του κόμματος. 
Το ΚΚΕ κάνει λόγο για "κωλοτούμπες" του κ. Τσίπρα, ο οποίος διαστρέβλωσε το Πρόγραμμα του ΚΚΕ. 

Αναλυτικά η δήλωση: 

"Για να καλύψει τις κωλοτούμπες της η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση που ονειρεύεται, είχε το θράσος να διαστρεβλώσει ακόμα και το Πρόγραμμα του ΚΚΕ που ξεκάθαρα ορίζει συμμετοχή του ΚΚΕ μόνο σε κυβέρνηση που παλεύει ενάντια στα μονοπώλια και για αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Με τον λάτρη της ΕΕ ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ το χωρίζει χάσμα στο σήμερα και όχι μόνο στο μέλλον.

Ο καιροσκοπισμός και η αλαζονεία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβεται με τίποτα και οι ριζοσπάστες αριστεροί, οι προοδευτικοί, όλοι αυτοί που θέλουν ο λαός να ορθώσει το ανάστημά του στην ΕΕ και την πλουτοκρατία, οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η εργατική τάξη και ο λαός δεν έχουν ανάγκη από καλύτερο επαναδιαπραγματευτή μέσα στην ΕΕ και για λογαριασμό της άρχουσας τάξης, αλλά από ένα πανίσχυρο εργατικό – λαϊκό κίνημα που να οργανώσει την αντεπίθεση της απόκρουσης και της ανατροπής. Για ένα τέτοιο κίνημα διεκδικεί το ΚΚΕ τη στήριξη και την ψήφο των εργαζομένων".