Ως «απολύτως ανακριβές» χαρακτηρίζει το πρωθυπουργικό γραφείο το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν», το οποίο έκανε λόγο για αφορολόγητες αποδοχές που απέκτησε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, κατά την περίοδο που ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «όλες οι αμοιβές φορολογήθηκαν κανονικά» ενώ ο φόρος που αναλογεί «καταβάλλεται υποχρεωτικά απευθείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ορίζουν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και γι' αυτό δεν εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό. Αν και οι σχετικές αμοιβές δεν υπόκεινται σε πρόσθετη εθνική φορολογία, ο πρωθυπουργός έχει καταβάλει και όλες τις έκτακτες εισφορές της τελευταίας τριετίας».

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι ο κ. Παπαδήμος, από το 2004 έως το 2011 εισέπραξε ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το ποσό των 2,2 εκ ευρώ και πλήρωσε φόρο μόλις 511 ευρώ.

Παράλληλα, σημειώνεται ο κ. Παπαδήμος, ως ακαδημαϊκός, λαμβάνει επίσης αφορολόγητα 1.400 ευρώ μηνιαίως ενώ θεωρεί ερευνητέο εάν και η σύνταξη που λαμβάνει ως πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είναι και αυτή αφορολόγητη.

«Ο πρωθυπουργός δεν λαμβάνει σύνταξη από την Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών» αναφέρει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, παραιτήθηκε και δεν λαμβάνει την πρωθυπουργική αποζημίωση».