Σφοδρά πυρά κατά του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, με αφορμή την ανακοίνωση του οικονομικού του προγράμματος, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στο Ηράκλειο, θεωρώντας ότι η ψήφος σε Τσίπρα και Καμμένο δίνει «φιλί ζωής» στο ΠΑΣΟΚ. «Ακούσαμε χθες το Οικονομικό Πρόγραμμα του κ. Βενιζέλου. Κρυφό το είχε! Οκτώ μέρες πριν τις εκλογές το ανακοίνωσε. Και τι περιλαμβάνει; Όσα δεν έκαναν επί δυόμιση χρόνια! Ξαφνικά υπόσχονται τα αντίθετα απ' ό,τι έκαναν επί δυόμιση χρόνια. Στις 6 Μαΐου ανατρέπουμε την καταστροφική πολιτική του που μας έφτασε ως εδώ» είπε.

«Και ακόμα χειρότερα: τώρα υπόσχονται, όσα αποδοκίμαζαν όταν τα λέγαμε εμείς! Είχαμε μιλήσει για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.Όταν το πρωτο-είπαμε εμείς, πριν δύο χρόνια, μας έλεγαν ότι αυτά δεν γίνονται. Είχαμε μιλήσει για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών,για να αναπνεύσουν οι επιχειρήσεις. Για να μην αυξηθεί η ανεργία! Μας έλεγαν ότι δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Τώρα εξαγγέλλουν κι εκείνοι το ίδιο ακριβώς! Είχαμε μιλήσει για σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών. Μας έλεγαν μάγους και "Χάρυ Πόττερ" τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε: «Καλά,νομίζουν ότι ξεχνάει ο κόσμος ότι είναι εκείνοι που ανέβασαν και ξανά-ανέβασαν όλους τους φορολογικούς συντελεστές»;

Ο κ. Σαμαράς εξήγησε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα δύο πράγματα: Χρειάζεται σχέδιο. Και χρειάζεται συνέπεια. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέδιο. Είναι πρόθυμο να κάνει τα πάντα-κι αυτά και τα άλλα και τα ακριβώς αντίθετα-είναι πρόθυμο να πει τα πάντα. Το ΠΑΣΟΚ λέει "λεφτά υπάρχουν" τη μία, και "δεν υπάρχουν γιατί μαζί τα φάγαμε την άλλη" αλλά σχέδιο δεν είχε. Ούτε σήμερα».

«Από την πρώτη στιγμή είδαμε ότι δεν βγαίνει το Μνημόνιο. Και το είπαμε. Και μέσα στην Ελλάδα και έξω από την Ελλάδα. Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε μέτρα Ανάπτυξης. Για να αντέξει η Οικονομία και η Κοινωνία. Χθες ακόμα και ο κ. Σημίτης αναγνώρισε δημόσια, ότι το Μνημόνιο του 2010 δεν μπορούσε να επιτύχει» τόνισε.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «σήμερα στο εξωτερικό ακούγεται η άποψη της ΝΔ. Αναγνωρίζεται από όλο και περισσότερους,ότι χωρίς ανάπτυξη δεν μπορεί να σωθεί η Ελλάδα. Γιατί προσπαθούν να μας εμποδίσουν; Γιατί δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε. Η παράταξή μας έχει σχέδιο: Έξοδος από την κρίση με ανάπτυξη. Γιατί πρώτο μας μέλημα είναι η συνοχή της κοινωνίας».

«Πώς προσπαθούν να μας εμποδίσουν; Δεν μπορούν πια να σταματήσουν την "πρωτιά" μας. Αλλά προσπαθούν να μας κόψουν την ισχυρή εντολή. Κόμματα που δεν είναι αριστερά, αλλά επίσημα μας είπαν ότι τα βρήκαν για να κυβερνήσουν με την Αριστερά! Κόμματα που δεν είναι ΠΑΣΟΚ, αλλά παίζουν το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ, για να πέσει το ΠΑΣΟΚ στα μαλακά. Για νά ΄χει το ΠΑΣΟΚ πολιτική ασυλία για όσα έκανε. Τσίπρας και Καμμένος μαζί του δίνουν φιλί ζωής. Το ΠΑΣΟΚ παλεύει όχι να νικήσει, όχι να πείσει, παλεύει απλά να διασωθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσοι πουλάνε κούφιο πατριωτισμό χαιρετάνε ναζιστικά δεν αγαπούν την πατρίδα «ψαρεύουν στα θολά νερά» ανέφερε για τη Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα έκανε εκ νέου αναφορά στην διενέργεια μιας εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο. «Ο λαός οφείλει να ξέρει» ανέφερε.

«Θα φτιάξουμε νέο υπουργείο Τουρισμού, πιο αποτελεσματικό από ποτέ. Ήταν έγκλημα του ΠΑΣΟΚ που το κατάργησε. Η κρουαζιέρα είναι το μεγάλο στοίχημα για το μέλλον του Ελληνικού Τουρισμού» πρόσθεσε.

«Το ΠΑΣΟΚ θεωρούσε ότι η Κρήτη ήταν δεδομένη κι επειδή τη θεωρούσε δεδομένη την εγκατέλειψε!Αλλά τώρα&η Κρήτη το εγκαταλείπει» είπε ακόμα ο κ. Σαμαράς.