Πυρά κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αντώνη Σαμαρά εκτόξευσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Πάτρα σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. «Εξαιρούνται παντός διαλόγου ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, διότι με υποταγμένους δεν μπορώ να μιλήσω» κατηγορώντας τους ότι εμπαίζουν τον λαό, ενώ άσκησε έντονη κριτική, τόσο στα κόμματα της Αριστεράς, όσο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε ψυχραιμία και σύνεση από τον ελληνικό λαό και πρόσθεσε ότι ο θυμός είναι κακός σύμβουλος, τονίζοντας ότι το βράδυ των εκλογών «θα χρειαστούμε μυαλό».

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ομιλία του και στις επιδοτήσεις που λαμβάνουν τα πολιτικά κόμματα, προσθέτοντας ότι ο «Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός όχι μόνο δεν σπατάλησε τα χρήματα, αλλά προσφέρει και κοινωνικό έργο».

Για την εγκληματικότητα είπε πως «λύση υπάρχει και θα ελαφρύνει το σπίτια των Ελλήνων από τα τριπλαμπαρώματα» .

Σχετικά με το ζήτημα των μεταναστών ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε μεταξύ άλλων, ότι εάν αποτελέσει την επιλογή του ελληνικού λαού «την επομένη των εκλογών οι λαθρομετανάστες θα φύγουν και θα επιστρέψει το αίσθημα ασφάλειας στην ελληνική οικογένεια. Οι λαθρομετανάστες θα φύγουν, γιατί δεν τους χωράει ο τόπος, έστω κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν όλα τα φέρι μπότ».