Μέσα από προεκλογική δήλωσή του στην Κω, ο Πάνος Καμμένος, τόνισε ότι το πρόγραμμα του κόμματός του περιέχει λύσεις για τα προβλήματα των Δωδεκανησίων, αλλά και τη νησιώτικη Ελλάδα, σημειώνοντας ότι τα Δωδεκάνησα καθώς και η ακριτική και νησιωτική Ελλάδα αποτελούν προτεραιότητα για τον ίδιο και το κόμμα του.  
«Η θεσμοθέτηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος που οι Ανεξαρτητοι Έλληνες θα επαναφέρουν για τα Δωδεκάνησα και η έδρα όλων των εταιρειών -τα αρχεία των εταιρειών που θα φυλάσσονται στο σύμπλεγμα της Μεγίστης- είναι ένα σαφές μήνυμα ότι μέσα από την ανάπτυξη προασπίζουμε τα σύνορα μας, εγκρίνουμε και διασφαλίζουμε την ανάπτυξη των νησιών μας» δήλωσε ο κ. Καμμένος.  

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ακόμη, σημείωσε, ότι κάθε επιχείρηση, κάθε εταιρεία απ’ αυτές που προανέφερε, που θα μεταφέρει την έδρα της στα Δωδεκάνησα αλλά και στα νησιά του Αιγαίου και στα μικρονήσια και στον Έβρο και σε όλη την παραμεθόριο Ελλάδα, «θα έχει ειδικό φορολογικό καθεστώς, με την προϋπόθεση ότι θα είναι για δέκα χρόνια εκεί και ότι το 50% του προσωπικού θα προέρχεται από τα νησιά».  

Τέλος, κάνοντας αναφορά σε πιθανές συνεργασίες μετεκλογικά, ο κ. Καμμένος είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, από τη στιγμή που θα πάρουνε την διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, θα καταθέσουν το πρόγραμμά τους στη Βουλή.   

«Θα ζητήσουμε από τους Έλληνες βουλευτές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, την ψήφο εμπιστοσύνης. Είμαι βέβαιος ότι θα την έχουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.