Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει από το μεσημέρι της Κυριακής η μεταφορά των πρώτων 56 παράνομων μεταναστών στο κέντρο της Αμυγδαλέζας. Την ίδια ώρα, συνέχεια στην κόντρα του με τον υπουργό Υποδομών, Μάκη Βορίδη, έδωσε σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με σκληρές δηλώσεις που έκανε στο Βήμα FM 99.5.
«Δεν λειτουργώ βάσει προεκλογικής περιόδου ή κάποιας άλλης έμπνευσης. Υπάρχει πρόγραμμα που ακολουθούμε» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, και τόνισε ότι έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για τα πρώτα 20 κέντρα που θα λειτουργήσουν μέσα σε ένα με ενάμισι χρόνο.  

Δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο στη λειτουργία του κέντρου κράτησης στην Αμυγδαλέζα, είπε.   

«Τα κοντέινερ βρίσκονται εκεί εγκαταλελειμμένα από το 2003 και έχουν πάθει ζημιές. Εμείς τα επισκευάσαμε και εξασφαλίσαμε χρήματα για να πάρουμε καινούργια. Ανά πάσα στιγμή αν γίνει κάτι (π.χ. σεισμός) μπορούν να τα πάρουν εντός τριών ωρών» είπε, απαντώντας στον Μάκη Βορίδη, ο οποίος χαρακτήρισε «παράνομη» και χωρίς την άδειά του την κίνηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να μεταφέρει τους πρώτους μετανάστες στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας.  

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι από τα κέντρα κράτησης οι μετανάστες θα επιστρέφουν πίσω στην πατρίδα τους, ενώ όσοι νοσούν θα μπαίνουν σε νοσοκομεία.  

Υποστηρίζει ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης μπορεί να αντιμετωπιστεί με αυτό τον τρόπο γιατί όπως είπε ο χρόνος παραμονής των μεταναστών εδώ θα είναι μικρός, ενώ αλλάζει και το μήνυμα προς αυτούς.  

«Η νέα αυτή πολιτική είναι μεγάλη ευεργεσία για την Ελλάδα» είπε και τόνισε ότι τόσα χρόνια η Ελλάδα ήταν ξέφραγο αμπέλι. «Το πολιτικό σύστημα αδράνησε και οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούσαν. Κατανοώ τις αντιδράσεις αυτές, αλλά είμαι πολιτικός και πρέπει να παίρνω αποφάσεις».

Σημειώνεται πως ο κ. Βορίδης εξαπέλυσε σκληρή κριτική την Κυριακή στον κ. Χρυσοχοΐδη, τονίζοντας ότι «είναι απαράδεκτο υπουργός της κυβέρνησης να χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της αστυνομίας εις βάρος άλλου υπουργού, ενώ χαρακτήρισε τη λύση των κοντέινερς, ως χωρών διαμονής, «παράνομη ενέργεια», καθώς –όπως υποστήριξε- οι οικίσκοι προορίζονται για σεισμοπαθείς, ενώ ανέφερε ότι τίθεται νομικό ζήτημα και για τη διαδικασία ανάθεσης του έργου». 

Μάλιστα, κατήγγειλε ότι το πρωί του Σαββάτου απαγορεύτηκε στη διευθύντρια της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων να εισέλθει στο κέντρο κράτησης, με τη δικαιολογία ότι η εκεί Σχολή της Αστυνομίας είναι εκτός λειτουργίας. 


Σχετικά Θέματα:


Νέος γύρος μεταφοράς παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα (Εκτενές φωτορεπορτάζ)