Ο πρόεδρος του Κινήματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε την Κυριακή την Κάλυμνο, την Κω, τη Νίσυρο και τη Ρόδο
Στην Κω χτες ο κ. Καμμένος έκανε στους δημοσιογράφους την ακόλουθη δήλωση:    

«Με ιδιαίτερη χαρά οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» στην πορεία μας από την Ορεστιάδα μέχρι την Γαύδο και από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελλόριζο είμαστε σήμερα στα Δωδεκάνησα. Στα Δωδεκάνησα που για μας αποτελούν μια προτεραιότητα.  Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και υπερήφανος ως Δωδεκανήσιος.

Το πρόγραμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» έχει ιδιαίτερες προβλέψεις που αφορούν την ακριτική Ελλάδα και ιδιαίτερα τη νησιωτική Ελλάδα.  Η θεσμοθέτηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος που οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» θα επαναφέρουν για τα Δωδεκάνησα και η έδρα όλων των εταιρειών- τα αρχεία των εταιρειών που θα φυλάσσονται στο σύμπλεγμα της Μεγίστης- είναι ένα σαφές μήνυμα ότι μέσα από την ανάπτυξη προασπίζουμε τα σύνορα μας, εγκρίνουμε και διασφαλίζουμε την ανάπτυξη των νησιών μας.  

Κάθε επιχείρηση,κάθε εταιρία απ´ αυτές που προανέφερα,που θα μεταφέρει την έδρα της στα Δωδεκάνησα αλλά και στα νησιά του Αιγαίου και στα μικρονήσια και στον Έβρο και σε όλη την παραμεθόριο Ελλάδα,θα έχει ειδικό φορολογικό καθεστώς με την προϋπόθεση ότι θα είναι για δέκα χρόνια εκει και ότι το 50% του προσωπικού θα προέρχεται από τα νησιά.  

«Δεν πρέπει ποτέ να αφήσουμε να ερημώσουν τα νησιά μας.Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουμε πρώτη προτεραιότητα στα νησιά του Αιγαίου και την ακριτική Ελλάδα».    

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία με ποιό κόμμα θα συνεργαστουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, απάντησε:  

«Κατ' αρχήν το Σύνταγμα της Ελλάδος λύνει τα ψευτοδιλήμματα.Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από την στιγμή που θα πάρουμε την διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης,θα καταθέσουμε το πρόγραμμα μας το οποίο ήδη έχει περάσει από την διαβούλευση από τον ελληνικό λαό και είναι απόλυτα σαφές. Δεν αυτοσχεδιάζουμε σε τίποτε. 
Θα το καταθέσουμε στη Βουλή των Ελλήνων και θα ζητήσουμε από τους Έλληνες βουλευτές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, την ψήφο εμπιστοσύνης.Είμαι βέβαιος ότι θα την έχουμε».