Ο υποψήφιος βουλευτής Α΄Αθηνών της ΝΔ, κ. Ανδρέας Ψυχάρης επισκέφθηκε σήμερα τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το διοικητή και το προσωπικό για τα θέματαπου αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Στη συνέχεια, ο κ. Ψυχάρης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και συζήτησε εκτενώς με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις ελλείψεις σε ιατρικό υλικό, στην υπολειτουργία μονάδων και μηχανημάτων και στη μη πλήρωση των κενών θέσεων ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού. Επίσης, άκουσε με προσοχή τις ενστάσεις των ιατρών αναφορικά με τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, η οποία όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά, επιτείνει την εκρηκτική και επικίνδυνη κατάσταση στο χώρο της Υγείας. 

Ο κ. Ψυχάρης συνομίλησε και με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το γεγονός πως το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων έχει πέσει «θύμα» των συγχωνεύσεων που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί κατά  31 οι κλίνες του. 

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ.Ψυχάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«
Η οικονομική κρίση και η ανάγκη για περιστολή των δαπανών δεν πρέπει να οδηγούν σε εκπτώσεις στους τομείς της ασφάλειας και της υγείας. Οι πολίτες της Αθήνας απειλούνται καθημερινά. Τόσο από την αύξηση της εγκληματικότητας όσο και από την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Επανειλημμένα, έχω αναφερθεί στην ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της ΕΛ.ΑΣ ώστε να εμπεδωθεί και πάλι το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Οι Έλληνες αστυνομικοί είναι οι αφανείς ήρωες της καθημερινότητας και η Πολιτεία οφείλει να τους στηρίξει έμπρακτα και να τους εμπιστευθεί.

Αναφορικά με τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας. Σε μια εποχή όπου λόγω της οικονομικής στενότητας έχει αυξηθεί σημαντικά η προσέλευση των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία δεν είναι δυνατό να κοιτάμε πρώτα τους αριθμούς και μετά τον άνθρωπο. Η υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων ή το κλείσιμό του σημαίνει υποβάθμιση της περιοχής της Αθήνας. Σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας δε θα χαίρουν της ασφαλούς ιατρικής περίθαλψης που υποχρεούται να τους παρέχει το Κράτος».