«Ο τόπος έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Α Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε ο κ. Παπουτσής,  θα ήταν τραγικό να οδηγηθεί η χώρα σε δεύτερη αναμέτρηση, αλλά δεν μπορεί και να κυβερνηθεί από κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Είπε παράλληλα ότι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, πρέπει να επιδιωχθεί συνεργασία και προϋπόθεση είναι ένα πρόγραμμα κοινών δεσμεύσεων, ενώ  σημείωσε ότι το βασικό πλαίσιο είναι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, η ανάπτυξη και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας.

Αναφερόμενος στη λαθρομετανάστευση, υποστήριξε ότι το πρόβλημα θα λυθεί μόνο εάν δημιουργηθούν κέντρα κράτησης και φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή, το κέντρο στην Αμυγδαλέζα είναι έκτακτο μέτρο, λόγω του μεγάλου αριθμού μεταναστών που έχουν συσσωρευτεί στο κέντρο της Αθήνας .

Σημείωσε ότι ήδη λειτουργούν 14 κέντρα πρώτης υποδοχής, τα οποία προσπάθησε να αναβαθμίσει, αλλά, όπως είπε, οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών ήταν πολύ μεγάλες.

«Δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι» τόνισε ο κ. Παπουτσής, και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «πρέπει να πάρουμε όλα τα μέτρα για την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων μας και στη στεριά και στη θάλασσα».

Τόνισε ότι έκανε «25.000 απελάσεις, όμως, ο αριθμός των ανθρώπων που έρχονται στη χώρα είναι πολλαπλάσιος».