Να πάρουν θέση στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος περί της εξόδου της χώρας απο το Μνημόνιο σε τρία χρόνια κάλεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον διοικητή της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιτέθηκε στον κ. Βενιζέλο, τον οποίο χαρακτήρισε «"μωρά παρθένα" που προσπαθεί να πείσει ότι δεν υπάρχει τίποτα. Κι όμως. Υπάρχει ένα Μνημόνιο το οποίο θα διαρκέσει πάρα πολλά χρόνια»

«Αυτό που είπε ότι είναι διαρκείας μόλις τριών ετών, πρέπει άμεσα να βγει και να το επιβεβαιώσει, ή να το καταγγείλει ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλος», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

«Τυχόν σιωπή τους, θα είναι συνενοχή στη σκοπούμενη παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την επιστολή του Ματίας Μόρς για ασφαλιστικά ταμεία εκτός ΕΟΠΥΥ, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι και μόνο αυτή η επιστολή καταδεικνύει ότι «ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε ο κ. Βενιζέλος μπορούν να κάνουν τίποτα, πέρα από αυτά που έχουν υπογράψει και δεσμευθεί με την επιστολή τους στην κ. Λαγκάρντ».

Ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι για κάθε κίνησή τους θα έρχεται επιστολή από τον κ. Ματίας Μορς, ή από τον κ. Πόουλ Τόμσεν και πρόσθεσε: «Ντροπή που έφεραν εκεί την Ελλάδα».

Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος δήλωσε εγγυητής της ομαλότητας, της ασφάλειας και της σταθερότητας στη χώρα, κάλεσε εκ νέου τα κόμματα να συμφωνήσουν σε τηλεοπτική αντιπαράθεση των επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας.