«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για την Ελλάδα, για την ελληνική κοινωνία, για την οικονομία» ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο υποψήφιος Α' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, τονίζοντας ότι «η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί». «Την επόμενη ημέρα των εκλογών, τη Δευτέρα, οι πάντες θ’ αναμένουν την απάντηση στο ερώτημα «ποιος κυβερνάει τη χώρα, πού θα βασιστεί η πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια, ποιος θα είναι εκείνος ο οποίος θα οδηγήσει με ασφάλεια την ελληνική κοινωνία στο δρόμο του μέλλοντος. Ένα μέλλον το οποίο δε θα έχει καμία σχέση με το παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά.

«Από τη Δευτέρα τα πάντα θα είναι διαφορετικά. Και στο επίπεδο της εξουσίας και στο επίπεδο της Βουλής και στο επίπεδο της κοινωνικής και πολιτικής συμπεριφοράς των πολιτών, δεδομένου ότι το ζητούμενο θα έχει ικανοποιηθεί. Και το ζητούμενο μέχρι τώρα ποιο ήταν: Να εκφραστεί ο πολίτης» πρόσθεσε.

Ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι «εάν η επιλογή των πολιτών παραμένει και θέλω να ελπίζω ότι αυτή είναι, η συνέχεια της ευρωπαϊκής πορεία της χώρας, η συνέχεια των προσπαθειών για την ανάκαμψη της οικονομίας, η ανάπτυξη το ταχύτερο δυνατό και η ρευστότητα στην αγορά, η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και ταυτόχρονα η υποστήριξη εκσυγχρονισμένων δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης, θεωρώ ότι είναι πολύ συγκεκριμένες οι επιλογές όσον αφορά την Κυριακή».

«Είναι σημαντικό με ποιόν τρόπο θα διαχειριστεί η επόμενη κυβέρνηση την εξουσία και με ποιόν τρόπο θ’ αντιδρά από τη μια πλευρά, η Δημόσια Διοίκηση και οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί και από την άλλη, η ίδια η κοινωνία. Θα σας πω ένα παράδειγμα: Τίποτε από όλα αυτά που ζούμε σήμερα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, δε θα είχε συμβεί εάν, τα τελευταία 10 χρόνια όπου έχουν περάσει κυβερνήσεις δυο κομμάτων, οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του κράτους εισέπρατταν όσα έπρεπε να εισπράξουν και οι πολίτες πλήρωναν αυτό που τους αναλογούσε σύμφωνα με το νόμο. Ζητούσαν αποδείξεις από παντού, πλήρωναν την Εφορία, τις εισφορές τους οι εργοδότες, οι εργαζόμενοι, οι πάντες» είπε ακόμα.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή για το οποίο δεχόμαστε πολύ μεγάλη κριτική από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η έλλειψη αξιοπιστίας, είναι ότι δεν παράγουμε αυτά τα αποτελέσματα που έπρεπε να παράγουμε με δεδομένες τις συνθήκες της χώρας, στον τομέα της είσπραξης της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας».

Ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι «δεν οδήγησε το ΠΑΣΟΚ τη χώρα στις εκλογές. Οι εκλογές ήταν μια από τις δυο βασικές προϋποθέσεις, τις οποίες έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συγκροτηθεί η κυβέρνηση ειδικού σκοπού και περιορισμένου χρόνου του κ. Παπαδήμου. Η δεύτερη προϋπόθεση την οποία είχε θέσει ο κ. Σαμαράς, ήταν η απομάκρυνση του κ. Παπανδρέου ο οποίος μάλιστα ήταν και εκλεγμένος Πρωθυπουργός της χώρας».