Κάλεσμα για ψήφο στο ΠΑΣΟΚ έκανε η εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας σε δήλωσή της ότι Έλληνες γνωρίζουν ποιες προτάσεις έχουν μπροστά τους. Aναλυτικά η δήλωση της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ:

«Μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της Κυριακής. Οι πολίτες, τώρα αποφασίζουν οι ίδιοι για τη μοίρα του τόπου, για το μέλλον, το δικό τους και των παιδιών τους.

Έχουμε ήδη διανύσει το μεγαλύτερο μέρος μιας δύσκολης διαδρομής. Σε τρία το αργότερο χρόνια, μπορούμε να υπερβούμε το μνημόνιο. Σε τρία το αργότερο χρόνια, η αυτοδύναμη Ελλάδα μπορεί να γίνει πράξη, αρκεί να βρούμε όλα όσα μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν.

Το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε το ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης. Δεσμευόμαστε, εγγυόμαστε, μπορούμε να πετύχουμε τη συνεργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων. Να είμαστε παρόντες στην αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη. Να προστατεύσουμε τις θυσίες που έκαναν και κάνουν οι πολίτες.

Δεσμευόμαστε, εγγυόμαστε, μπορούμε, τον Ιούνιο, να μην υπάρξουν ούτε νέοι φόροι, ούτε μειώσεις για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, ούτε οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις, που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, να αποδεχθούν τις προτάσεις μας για τη στήριξη των ανέργων, την καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού, τη σταδιακή αφαίρεση έκτακτων φόρων, εισφορών και τελών, την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επαγγελματιών, την παροχή ρευστότητας στην αγορά, τα μέτρα στήριξης της ανάπτυξης, το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο, την οργανωμένη επιστροφή στην ύπαιθρο, το άλλο κράτος το οποίο έχουμε ανάγκη.

Όπως έχουμε πει, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο. Η συμμετοχή στην κυβέρνηση δεν είναι για εμάς, ούτε προνόμιο, ούτε απόλαυση. Είναι εθνικό καθήκον, που μπορούμε να επιτελέσουμε, μόνο αν διαμορφώνονται οι σχετικές προϋποθέσεις, αν ο λαός το θέλει.

Ο Έλληνας πολίτης ξέρει πλέον ποιες προτάσεις έχει μπροστά του:

Την πρόταση του κ. Σαμαρά, για αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Την πρόταση του κ. Τσίπρα, που απέρριψαν όλες οι άλλες δυνάμεις της Αριστεράς.

Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, για τον εθνικό συναγερμό όλων των υπεύθυνων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και την ασφαλή έξοδο από την κρίση.

Γι’ αυτό θέλουμε το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές.

Η επιλογή ανήκει στον Ελληνικό λαό».