Απέρριψε για ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΚΚΕ σε κυβέρνηση συνεργασίας η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Θεσσαλονίκη. Κατηγόρησε μάλιστα τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι «ρίχνει τρύπιο σωσίβιο στο λαό» «Δεν είμαστε αγωνιστές εκ μεταγραφής, ούτε του γλυκού νερού. Επειδή εσείς είστε άσσοι στην παλινωδία, στις κωλοτούμπες όπως λέει ο λαός, πρέπει και εμείς να σας μιμηθούμε; Δεν θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς σας γιατί δεν πρόκειται να μας συγχωρήσει ο λαός» τόνισε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα.

Η γγ του ΚΚΕ συνέχισε λέγοντας ότι «πριν από την κάλπη μπορεί οι αριστερές κωλοτούμπες να φαίνονται ευλυγισία και ευκινησία, μετά τις εκλογές θα αποδειχθούν τραγωδία».

Αναφερόμενη στο σχηματισμό νέων κομμάτων, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι «είναι πολύ πιθανό και καθόλου απίθανο μέσα από την επόμενη βουλή να γίνουν νέοι γάμοι και αρραβώνες, σύμφωνα ελεύθερης συμβίωσης, που θα οδηγήσουν σ΄ αυτό που θέλει η άρχουσα τάξη στην Ελλάδα: Να διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό σκηνικό, με νέα κόμματα συντηρητικής στρατηγικής και κοπής ώστε να ξεγελαστεί ο λαός».