Σφοδρή επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στα Γιάννενα ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο πανικός των κυριών Σαμαρά και Βενιζέλου είναι έκδηλος γιατί «έχουν έναν και μόνο εφιάλτη, μια κυβέρνηση της αριστεράς» προσθέτοντας ότι «ο ένας φοβάται μην και πάρουμε διερευνητική εντολή και ο άλλος αναμασά αστεία επιχειρήματα για να συσπειρώσει τους οπαδούς του. Τους απαντάμε: ό,τι και να πείτε δεν μπορείτε πια να κρυφτείτε».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «ο λαός με την ψήφο του θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς και θα σας στείλει και τους δύο στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Κάντε την οργή σας ψήφο για τη Δημοκρατία, ψήφο για την Αριστερά, είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι αυτές οι εκλογές είναι δημοψήφισμα: Ή προχωράμε με το Μνημόνιο και τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ή προχωράμε με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, δημοκρατία και κυβέρνηση της Αριστεράς, δεν υπάρχουν άλλες επιλογές, είπε χαρακτηριστικά.