Κατά μέτωπο επίθεση σε Καμμένο, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε από την Πάτρα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατ' αρχάς ζήτησε αυτοδυναμία στις εκλογές προκειμένου, όπως είπε να "αναγεννηθεί η Ελλάδα" και να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ανάσα στη χώρα.

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο κατηγορώντας τον για καθυστέρηση στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του, το οποίο, όπως υποστήριξε, περιγράφει αυτά που έλεγε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς δυόμιση χρόνια πριν.

"Προχθές εμφάνισε το «οικονομικό» του Πρόγραμμα… Κρυφό το είχε! Οκτώ μέρες πριν τις εκλογές το ανακοίνωσε… Περιλαμβάνει τα αντίθετα απ’ όσα έκαναν εδώ και δυόμιση χρόνια...Και το χειρότερο; Τώρα υπόσχονται όσα αποδοκίμαζαν όταν τα λέγαμε εμείς", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα, επικέντρωσε τα πυρά του στους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο και την πιθανή συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για καιροσκοπισμό που όπως είπε θα καταστρέψει τη χώρα.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στην παράνομη μετανάστευση, τόνισε ότι το κόμμα του έχει συγκροτημένη λύση στο πρόβλημα σε αντίθεση με τον Πάνο Καμμένο:

"Ήδη ετοιμάζουμε κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική για τη λαθρομετανάστευση μαζί με τους Πρωθυπουργούς Ισπανίας και Πορτογαλίας, Πρέπει να δοθεί λύση νόμιμα με τη βοήθεια της Ευρώπης. Δεν μπορεί να γίνει από διάφορα μικρά κόμματα, που το παίζουν «δεξιά», αλλά ψάχνουν συνεργασία με την Αριστερά. Γιατί η Αριστερά είναι υπέρ της λαθρομετανάστευσης.

Φαντάζεστε τον κ. Καμμένο, που καμώνεται ότι «θα τα σπάσει» με την Ευρώπη, να προσπαθεί να… συνεργαστεί με την Ευρώπη για να απελαθούν οι λαθρομετανάστες, ενώ την ίδια στιγμή θα συνεργάζεται με τον κ. Τσίπρα, που αγωνίζεται για να μείνουν εδώ οι λαθρομετανάστες; Κερδοσκοπούν στο πρόβλημα και τρέφονται από την κρίση!".

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σαμαράς και στη Χρυσή Αυγή λέγοντας πως πουλούν κούφιο πατριωτισμό:

"Να ξέρετε πως, όσοι πουλάνε κούφιο πατριωτισμό, όσοι χαιρετάνε ναζιστικά, δεν αγαπούν την πατρίδα - «ψαρεύουν στα θολά νερά»! Όσοι φορούν ναζιστικά σύμβολα, όσοι θαυμάζουν τους ναζί, δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Δεν είναι πατριώτες, είναι εχθροί της Πατρίδας. Οι κραυγές των φιλοναζί είναι μίσος προς όλους. Κι αυτό σκοτώνει και τον πατριωτισμό και την Πατρίδα…"