Την ανησυχία του ότι μερίδα του εκλογικού σώματος αντιμετωπίζει τις επερχόμενες εκλογές με συγκεκριμένες παρανοήσεις», εκφράζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στον Guardian.
«Υπάρχουν συγκεκριμένες παρανοήσεις που με ανησυχούν: για παράδειγμα η παρανόηση πως οτιδήποτε και αν συμβεί, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε το ευρώ», λέει ο κ. Βενιζέλος προειδοποιώντας ότι καθώς στις επικείμενες εκλογές διακυβεύονται πολλά, είναι σημαντικό από το αποτέλεσμα της κάλπης να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα της Ελλάδας.


«Η Ευρώπη και η ευρωζώνη δεν έχουν κανένα λόγο, λογικά, να πετάξουν την Ελλάδα έξω από το ευρώ. Ομως πρόκειται για ένα σύστημα στο οποίο συμμετέχουν πολλά κόμματα, πολλές χώρες, πολλές κυβερνήσεις, πολλά κοινοβούλια και μπορεί να έχουν καταστάσεις, που φυσιολογικά, δεν θα είναι δυνατόν να ελεγχθούν».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρεται, σύμφωνα με το ethnos.gr, και στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την ελληνική κοινωνία να εκφασιστεί ούτε το Κοινοβούλιο να στεγάσει οπαδούς του νεοναζισμού. Είναι κρίμα και παράλογο άνθρωποι που είναι πικραμένοι και απελπισμένοι, που είναι άνεργοι και έχουν χάσει τις δουλειές τους, να πείθονται από τέτοιες πολιτικές προτάσεις».