«Δώστε μας τη διερευνητική εντολή στις 6 Μαΐου για να βγει ο λαός από το περιθώριο των αποφάσεων και εμείς θα την τιμήσουμε. Δεν θα απαξιώσουμε την εντολή του λαού. Δεν θα την επιστρέψουμε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει κυβέρνηση στη χώρα» δήλωσε από τη Λάρισα, ο επικεφαλής του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο προεκλογικής του ομιλίας.   Με αφορμή δε τα «χτυπήματα», όπως είπε, που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι αυτά αποτελούν την καλύτερη δημοσκόπηση ότι το κόμμα πάει καλά.  

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «δημοψήφισμα» τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, επισημαίνοντας ότι το δίλλημα που τίθεται είναι «μνημόνιο η Αριστερά» και σχολίασε: «ή προχωράμε με τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ή προχωράμε με αξιοπρέπεια, δημοκρατία και κυβέρνηση της Αριστεράς. Την Κυριακή η ψήφος της υπευθυνότητας είναι η ψήφος της ανατροπής. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο νέος μετεκλογικά συνασπισμός της Αριστεράς μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα στη χώρα».  

Εξάλλου, προέβλεψε ότι, όπως δεν υπήρξε, έτσι και δεν θα υπάρξει σταθερή κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το Μνημόνιο.

Ζητάμε, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφο ευθύνης στην εναλλακτική πολιτική μας πρόταση, στο ρεαλιστικά εφαρμόσιμο, επεξεργασμένο και συγκεκριμένο βήμα προς βήμα, εναλλακτικό πολιτικό σχέδιό μας.  
Εξάλλου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο αγροτικό ζήτημα, μεταξύ άλλων, υποσχέθηκε, ότι θα ρυθμιστούν τα αγροτικά χρέη στις Τράπεζες.