Το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», θέτει σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σήμερα το μεσημέρι στις 14:00 θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο. Αναλυτικότερα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Guardian, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ.

Όπως λέει, παρά το γεγονός ότι 75% των Ελλήνων επιθυμεί την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την παραμονή στο ευρώ, υπάρχουν ορισμένες παρανοήσεις: «Για παράδειγμα, η παρανόηση πως ό,τι και να συμβεί δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε το ευρώ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναλύει το σκεπτικό του στην βρετανική εφημερίδα, λέγοντας: «Λογικά η Ευρώπη και η Ευρωζώνη δεν έχουν κανένα λόγο να σπρώξουν την Ελλάδα εκτός ευρώ. Έχουμε όμως ένα σύστημα στο οποίο μετέχουν πολλά μέρη, πολλές χώρες, πολλές κυβερνήσεις και πολλά εκλογικά σώματα και θα μπορούσαμε να έχουμε εξελίξεις που, παρά τη λογική, δεν ελέγχονται. Οταν διακυβεύονται τόσα πολλά είναι κρίσιμο από τις κάλπες να προκύψει πολιτική σταθερότητα».

Στη συνέντευξη που τιτλοφορείται: «Ήμασταν το εργαστήριο της Ιστορίας, λέει ο θαυμαστής του Τσόρτσιλ που διεκδικεί να ηγηθεί της Ελλάδας», ο κ. Βενιζέλος εξηγεί ότι η μικρή Ελλάδα αφέθηκε να λειτουργήσει ως εργαστήριο της Ιστορίας όπως συνέβη και τη δεκαετία του '40 στον ελληνικό εμφύλιο μεταξύ κομμουνιστικών και αντικομμουνιστικών δυνάμεων, που την τοποθέτησαν τότε στην πρώτη γραμμή του Ψυχρού Πολέμου.

Προσθέτει μάλιστα ότι περισσότερες από μία φορές αισθάνθηκε σαν πρόσφυγας στην ίδια του την πατρίδα καθώς δεν μπορούσε ποτέ να πιστέψει ότι θα υπήρχε επιστροφή σε επίπεδα διαβίωσης των δεκαετιών του '50 και του '60.
Επιπλέον, προειδοποίησε ότι θα είναι λάθος οπαδοί του νεοναζισμού να βρεθούν στη Βουλή των Ελλήνων και ότι «είναι κρίμα άνθρωποι πικραμένοι και απελπισμένοι να παρασύρονται από τέτοιες πολιτικές προτάσεις».

Εκτός από το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», ο Ευ.Βενιζέλος κατά τη διακαναλική συνέντευξη από το Ζάππειο το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένεται να θέσει ζητήματα όπως το ενδεχόμενο ακυβερνησίας, ενώ θα καλέσει τα κόμματα της Αριστεράς να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους.


Με πληροφορίες από in.gr