Την πρόθεση της Δημοκρατικής Αριστεράς να μην στηρίξει μετεκλογικά συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης στο Ζάππειο. «Ο κ. Σαμαράς προτάσσει τον ανέφικτο στόχο της αυτοδυναμίας για να αποκρύψει ότι θα συγκυβερνήσει τελικά με το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος προτάσσει τον επίσης μη εφικτό στόχο να βγει πρώτο κόμμα, για να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την εξαγγελία της νέας συγκυβέρνησης με τη ΝΔ. Και οι δύο αποκρύπτουν ότι βάση της πολιτείας και της νέας συνεργασίας τους θα είναι η πιστή μέχρι κεραίας υλοποίηση των μνημονίων που συνυπέγραψαν Στο σημερινό κλίμα, ο κ. Βενιζέλος προφανώς αισθάνεται άβολα ως συνεταίρος της ΝΔ στην υλοποίηση των μνημονίων. Χρειάζεται ένα αριστερό άλλοθι για να συνεχίσει την πορεία του. »Οπως είπε, «η συμμετοχή στην κυβέρνηση είναι μέσο, δεν είναι αυτοσκοπός. Δεν θα μετατραπούμε σε στηρίγματα, σε τσόντες του μνημονίου για να καταλάβουμε καρέκλες».

Παράλληλα, απηύθηνε κάλεσμα στους πολίτες να ψηφίσουν με ψυχραιμία και όχι με όχημα το φόβο, ενώ τάχθηκε κατά των πολιτικών δυνάμεων που ζητούν «υπεύθυνη ψήφο», καθώς όπως είπε- «εννοούν ψηφίστε τους υπεύθυνους της κρίσης» και πρόσθεσε: «Η ψήφος στη ΔΗΜΑΡ είναι μια ψήφος απόρριψης της μιζέριας, της απελπισίας και του φόβου».

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου είπε: «Δεν τις θέλω τις ψήφους του κ. Καμμένου και δεν θα τις αναζητήσω».

«Η πρότασή μας για συγκρότηση κυβέρνησης απευθύνεται σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Θα πάρουμε μέρος στην αναζήτηση κυβερνητικού σχήματος και αν φτάσει στα χέρια μας η διερευνητική εντολή θα αναζητήσουμε τη δεδηλωμένη» είπε ακόμα.

«Όσο πιο ισχυρή προκύψει η ΔΗΜΑΡ στις 6 Μαΐου και όσο περισσότερο αποδοκιμαστούν τα κόμματα του μονοδρόμου τόσο ενισχύεται η πιθανότητα να αλλάξει πορεία η χώρα με την απαγκίστρωση από τα μνημόνια» πρόσθεσε τονίζοντας ότι οι πολίτες απαιτούν οι θυσίες τους να μην τους εξοντώνουν και να είναι δίκαιες.

«Οι σημερινές πολιτικές βρίσκονται στον αντίποδα της ανάπτυξης. Ενισχύοντας τη ΔΗΜΑΡ ενισχύετε τη δύναμη που μάχεται για γνήσιες μεταρρυθμίσεις. Δίνοντας δύναμη στη ΔΗΜΑΡ δίνετε δύναμη σε μια υπεύθυνη πολιτική. Αντιπαλεύουμε τις δυνάμεις της αδράνειας και της ακινησίας με όποιο πολιτικό χρώμα και αν εμφανίζονται» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα και ότι δεν συμπορεύεται με αντιευρωπαϊκές δυνάμεις. «Εμείς πιστεύουμε, όπως και η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών, ότι η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει να κινείται μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ. Την εποχή της παγκοσμιοποίησης η εθνική αναδίπλωση δεν αποτελεί λύση. Έξοδος από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ζημίωνε παραπέρα και καίρια το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, τη διεθνή μας θέση» ανέφερε.
TAGS