«Υπάρχουν πολλοί που παίζουν με νοθευμένα ζάρια στις πλάτες του ελληνικού λαού. Λένε ωμά πολιτικά ψέματα, προτείνουν το απολύτως αδύνατο» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της διακαναλικής του συνέντευξης στο Ζάππειο. «Την Κυριακή, στις κάλπες, ο λαός κρίνει την τύχη του, τη μοίρα των παιδιών του και το μέλλον της Ελλάδας για την επόμενη εικοσαετία» είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Το οριζόντιο κόμμα της δραχμής δυστυχώς υπάρχει» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας ότι «υπάρχουν κορυφαία ψέματα που ακούγονται στον δημόσιο λόγο. Ψέμα πρώτο: η χώρα παραμένει στην ΕΕ αλλά καταγγέλει την δανειακή σύμβαση. Ψέμα δεύτερο: Υπάρχει λογαριασμός των πιστωτών για την εξυπηρέτηση μόνο του χρέους».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία οδήγησαν τη χώρα σε βαθιά κρίση, προσθέτοντας ότι, όσο αναζητείται η διέξοδος από αυτήν σε έναν ακόμα πιο χυδαίο λαϊκισμό, υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπεί η κρίση σε εθνική τραγωδία.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά και στον Αλέξη Τσίπρα. «Ο κ. Σαμαράς, ήθελε αν υποστούμε εμείς το κόστος για να μείνει αυτός αλώβητος» δήλωσε για τον πρόεδρο της ΝΔ. «Ο κ. Τσίπρας είναι πολιτικός υβριστής. Το ύφος του δεν έχει καμία σχέση με την Αριστεράς. Η πρόταση του κ. Τσίπρα οδηγεί σε μια Ελλάδα έξω από το ευρώ, σε μια αλβανοποίηση της Ελλάδας. Η δική μας Ελλάδα είναι μια αυτoδύναμη Ελλάδα. Η δική τους Ελλάδα είναι η Ελλάδα της δραχμής και της απομόνωσης» είπε.

Για το αποτέλεσμα των εκλογών είπε ότι «δεν θα υπάρξει αυτοδύναμη και μονοκομματική κυβέρνηση στη Βουλή. Και είναι λάθος να υπάρξει. Είναι πιθανότερο το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα παρά η Νέα Δημοκρατία να είναι αυτοδύναμη» τόνισε, προσθέτοντας ότι «εμείς θέλουμε μαζί μας όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ευθύνης, αλληλεγγύης και ανάπτυξης». «Η τυχοδιωκτική εκδοχή της Αριστεράς δεν εναρμονίζεται με τις ανάγκες της χώρας» είπε ακόμα. «Η επανάληψη των εκλογών επιτείνει την αβεβαιότητα, βλάπτει τη χώρα. Με αυτήν την ιδέα παίζει ο κ. Σαμαράς» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

«Το δικό μας σχέδιο προβλέπει την ασφαλή έξοδο από το μνημόνιο σε τρία χρόνια. Ό,τι λέμε το έχουμε μετρήσει ευρώ-ευρώ και λέξη-λέξη. Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο καταλύτης και ο εγγυητής των εξελίξεων» είπε. «Η πρόταση μου για προσαρμογή σε τρια χρόνια είναι η πιο συγκεκριμένη και ριζοσπαστική της προεκλογικής περιόδου» πρόσθεσε. «Τα μέτρα που προτείνουμε κοστίζουν όλα μαζί 1% του ΑΕΠ. Όσα μέτρα προτείνουμε είναι εφικτά γιατί ξέρουμε πως γίνεται η διαπραγμάτευση» είπε.

«Κάποιοι πιστεύουν ότι κάνουν διαπραγμάτευση από τα αποδυτήρια. Ο κ. Σαμαράς πανηγυρίζει για την μείωση του χρέους την οποία είχε καταγγείλει τον Μάιο του 2010» ανέφερε.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στους αναποφάσιστους και στο ρευστό εκλογικό σκηνικό λέγοντας ότι «είναι τόσοι πολλοί, που οι συσχετισμοί διαμορφώνονται τη στιγμή που μιλάμε».

«Εμείς διατυπώνουμε μια συγκεκριμένη πρόταση και οι άλλοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν» συμπλήρωσε ακόμα. Εμείς προτείνουμε τη θαρραλέα υπέρβαση του μνημονίου που είναι και η υπέρβαση της κρίσης. Εμείς αρνηθήκαμε να πληρώσουμε το χρέος μειώνοντάς το. Ποιος άλλος έχει κατορθώσει τέτοια μείωση του χρέους;» τόνισε.

«Η συγνώμη είναι μια πολιτική πράξη. Όλοι οι άλλοι που δεν λένε μια λέξη αυτοκριτικής τι έχουν να πουν στο λαό; Ο κ. Καραμανλής που έσπασε την περιβόητη σιωπή του δεν είπε ούτε κιχ για τα χάλια που παρέδωσε» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Υπάρχει και Ευρωπαϊκή ευθύνη για το κατάντημα του 2009» είπε ακόμα.

«Είναι δυνατόν ένα κόμμα να απειλεί τον λαό ότι αν εφαρμοστούν τα μέτρα η Ελλάδα θα γίνει Νιγηρία;» αναρωτήθηκε.

«Τίποτα πιο επικίνδυνο από μια κοινωνία σε κρίση που διολισθαίνει στον εκφασισμό» είπε αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή. «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι η Χεζμπολαχ! Είναι οπαδοί της δικτατορίας της 21ης Απριλίου και του ναζισμού» ανέφερε.

Ο κ. Βενιζέλος συμπλήρωσε ότι «χρειαζόμαστε ασφάλεια για τον έλληνα πολίτη. Και αξιοπρεπή μεταχείριση για τον μη νόμιμο μετανάστη».