«Όταν δεν ψηφίζουμε χαρίζουμε το δικό μας δικαίωμα σε άλλους για να αποφασίσουν εκείνοι για εμάς, τις οικογένειές μας και την πατρίδα μας. Το δικαίωμα της ψήφου κατακτήθηκε με αίμα και αγώνες για τη Δημοκρατία. Στις 6 Μαΐου είναι η κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Είναι ώρα απόφασης και επιλογής» δήλωσε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθηνών, Χρήστος Παπουτσής σε συνέντευξή του στο onsports.gr 
O κ. Παπουτσής ερωτηθείς αν έπρεπε τελικά η χώρα να προσφύγει στο ΔΝΤ απάντησε ότι «Μόνο, αν η Ευρώπη είχε τους μηχανισμούς εκείνους που θα μπορούσαν να στηρίξουν την Ελλάδα και τα άλλα κράτη - μέλη της που δέχθηκαν διεθνείς κερδοσκοπικές επιθέσεις. Όμως, η Ευρώπη που δεν διέθετε τα απαραίτητα εργαλεία, ζήτησε και επέβαλε το ΔΝΤ στον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας.

Η ελληνική κυβέρνηση, ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, δώσαμε  αποφασιστικά τη μάχη για τον ευρωπαϊκό δρόμο, για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού οικονομικού συστήματος και για να καταφέρουμε να είμαστε μέσα σε αυτό το πλαίσιο».
 
Την ίδια ώρα ο υποψήφιος βουλευτής διευκρίνισε ότι το ενδεχόμενο «αποδέσμευσης» από το ΔΝΤ δεν είναι μακρυά  και ότι το ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσει περιθώριο ενός χρόνου για να μειωθεί το βάρος που επωμίζεται ο λαός. Και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που έχουν γίνει. «Στόχος μας είναι να βγει η Ελλάδα από την επιτήρηση σε τρία χρόνια. Αλλά μέχρι τότε πρέπει σταδιακά να πυροδοτούμε την ανάπτυξη, να τροφοδοτούμε με ρευστότητα την αγορά και να δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας» πρόσθεσε.

Στη συνέντευξή του ο κ. Παπουτσής αναφέρθηκε ακόμη στην άλλη του «αγάπη» την ομάδα του Παναθηναϊκού κατακρίνοντας ωστόσο την τραγική οικονομική κατάσταση της ομάδας και όσους την έφεραν σε αυτό το σημείο, ενώ τοποθετήθηκε ανοιχτά για την δημιουργία του γηπέδου στον Βοτανικό.

«Ήταν δική μου πρόταση την οποία παρουσίασα το 2002 ως υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας. Αργότερα, υιοθετήθηκε από την κ. Μπακογιάννη και το δημοτικό συμβούλιο και άρχισαν όλες οι συζητήσεις. Κι από τότε έχει γίνει πολλή δουλειά, σοβαρός σχεδιασμός και έχουν εργασθεί με συνέπεια πολλοί άνθρωποι. Πάντα όμως κάτι βρίσκεται που οδηγεί σε νέες καθυστερήσεις. Στην αρχή είχαμε τις ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που έφτασαν μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στη συνέχεια ακολούθησε η γραφειοκρατία που ανακάλυπτε διαρκώς κενά στη νομοθεσία. Τέλος, η υπόθεση ενεπλάκη στη διοικητική κρίση της ΠΑΕ. Ο κόσμος πλέον έχει αγανακτήσει. Είναι αδιανόητο η Αθήνα να είναι η μόνη πρωτεύουσα της Ευρώπης χωρίς ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου. Σε συνδυασμό μάλιστα με τη διπλή ανάπλαση των περιοχών του Βοτανικού, την περιοχή της Αλεξάνδρας και του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή. Το συνολικό έργο είναι έργο πνοής για την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό» κατέληξε.